Region

Svet

Hari Mata Hari: Slab sam na Beograđanke

Hari Mata Hari uoči večerašnjeg nastupa u najlepšoj beogradskoj bašti "Bašti kod Juge" otkriva da je mnoge svoje pesme posvetio upravo Beograđankama.

Hari Mata Hari: Slab sam na Beograđanke



"Radujem se što ćemo svirati baš na ovom mestu. Meni je Juga asocijacija na jednu bolju prošlost, na lepše vreme. Neke od najboljih stvari u životu desile su mi se i u toj zemlji, i u tom hotelu. Veoma sam emotivan kada se pomene reč Juga", priča Hari.

Slavni sarajevski muzičar, čija karijera traje već 27 godina, kaže da su počeci, sredina i krajevi, najlepši i najemotivniji dani grupe "Hari Mata Hari" vezani upravo za Beograd.

"Mnogo sam ljubavi i emocija imao ovde. Sećam se, svirali smo i pravili pesme da bismo se dopali devojkama. Početak karijere vezan je za stan u Molerovoj ulici u kom smo pisali pesme posvećene Beograđankama u koje smo se zaljubljivali", otkriva večiti romantičar.

Znaju li te beogradske dame da su mnogi hitovi čuvene sarajevske grupe posvećeni upravo njima, pitamo. "Neke znaju, neke se prepoznaju… Mnoga imena su pomenuta u pesmama", priča Hari.

Kaže da je sa nekim bivšim ljubavima i danas u kontaktu. "Sa onima sa kojim nisam ja, u kontaktu su pesme koje sam im posvetio".

Osim devojaka, Hari voli i beogradske kafane. "Skadarlijska "Tri šešira" su mi omiljeno mesto. Obožavam tamburaše i pesmu "Med i slatko grožđe" Nikole Rokvića koju obavezno naručujem u kafanama. Volim i kada me prijatelji odvedu da vidim neko novo, tek otvoreno mesto. Dok ima prijatelja biće i lepih kafana", zaključuje Hari.

Autor: M.P.
Izvor: Blic
Foto: vreme.com

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>