Svet

Region

Novak Đoković savladao Tomaša Berdiha i plasirao se u polufinale Vimbldona!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u polufnale gren slem turnira u Vimbldonu pošto je danas u četvrtfinalnom meču savladao Čeha Tomaša Berdiha sa 3:0 u setovima - 7:6 (7:5), 6:4, 6:3.

Novak Đoković savladao Tomaša Berdiha i plasirao se u polufinale Vimbldona!



Premda nije bio u svom prepoznatljivom izdanju Đoković je pronašao način da zabeleži 14. pobedu u 16. međusobnom duelu protiv Čeha. Igrao je strpljivo, precizno u pravom trenutku, a znalački koristio greške trenutno šestog tenisera sa ATP liste.

Utisak je da Đoković nije bio preterano raspoložen za igru. Mučio se u prvom setu, u drugom prepustio Berdihu dva servisa za vođstvo od 3:0, ali je u nastavku smogao snage da uspostavi pravi ritam, brzo uzvrati i preokretom stekne sigurno vođstvo u meču.

U trećem setu Đoković je već "ličio na sebe". Servirao je i udarao lopticu mnogo sigurnije, Berdih je sve češće grešio, pa je Srbin rutinski okončao borbu posle dva sata i 15 minuta igre.

Srpski teniser u polufinalu igra sa Argentincem Huanom Martinom Del Potrom, koji je pobedio Španca Davida Ferera sa 6:2, 6:4, 7:6 (7:5).

Đoković je nakon meča rekao da nije bilo lasko savladati čceškog tenisera Tomaša Berdiha i ostvariti plasman u polufinale Vimbldona.
"Bilo je prilično gusto u jednom trenutku meča, naročito kada je on poveo sa 3:0 u drugom setu. Ipak, uspeo sam jakim riternima i dobrim servisom da postavim stvari na svoje mesto", rekao je najbolji srpski teniser.

Đoković je naglasio da mu je mnogo značila podrška srpskog fudbalskog internacionalca Nemanje Vidića. "Drago mi je sto je došao sa suprugom i podržavao me. Ponosan sam na sve što je uradio za naš fudbal, kao i na doprinos koji daje u najboljem klubu na svetu", rekao je Đoković.

Prvi reket Srbije naglasio je da je posvećen cilju "da ide do kraja na turniru u Vimbldonu".   

Autor: M.P.
Izvor: Tanjug
Foto: AP/Sang Tan

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>