Svet

Region

Novak Đoković favorit na Vimbldonu

Prvi reket sveta Novak Đoković, iako je pre samo nekoliko dana pretrpeo poraz od Rafaela Nadala koji je osvojio 8. Rolan Garos u Parizu, najveći je favorit za osvajanje Vimbldona.

Novak Đoković favorit na Vimbldonu



S druge strane, škotski teniser Andrej Marej je uveren da će Rafa biti nosilac na Vimbldonu iako je trenutno na 5. mestu ATP liste. Osim toga, smatra da bi trebalo promeniti sistem bodovanja u tenisu, i to tako da se uskladi sa igračima koji nisu u mogućnosti da brane poene zbog povrede.

On se osvrnuo i na procene kladionica da će Novak Đoković biti prvi, kao i na pad Rafaela Nadala, koji se posle sedam meseci pauze zbog povrede vratio početkom sezone na teren u velikom stilu, i sezonu na šljaci je okončao odbranom titule na Rolan Garosu.

"Rafa će biti no Vimbldona tiče, vidisilac na Vimbldonu, ali sada je peti na ATP listi a sigurno je bolji nego što lista pokazuje. Što se Vimbldona tiče, vidim da bukmejkeri smatraju da je Đoković prvi favorit, ja sam drugi, Nadal treći, a Federer četvrti. Ali ko zna, pogotovo kada se u vidu ima kako je Rafa igrao u Parizu. Može svakog da dobije ako igra tako", zaključio je Marej.

Autor: B.B.
Izvor: Blic
Foto: bleacherreport.com

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>