Svet

Region

Novak Đoković uoči polufinalnog meča: Imam plan, pobediću Nadala! (Foto)

Najbolji teniser sveta Novak Đoković ubeđen je da može postati tek drugi igrač koji će pobeti Rafaela Nadala na Rolan Garosu.

Novak Đoković uoči polufinalnog meča: Imam plan, pobediću Nadala! (Foto)



Dvojica tenisera sastaju se u polufinalu Otvorenog prvenstva Francuske u petak od 13 časova, uz direktan prenos na B92. Srpski teniser pokušava da osvoji jedini preostali Gren Slem i ispuni svoj san, ali će u polufinalu imati najtežu moguću prepreku, sedmostrukog šampiona.

"Imam plan, biću samouveren", naglasio je Đoković. "Znam šta treba da uradim da bih ga pobedio. I pobediću, na taj način razmišljam", prenosi BBC.

Nadalov jedini poraz u Parizu bio je 2009. godine od Robina Soderlinga, a u dosadašnjem toku sezone već je osvojio pet titula na šljaci.

Ipak, svetski broj jedan je savladao Španca u finalu Monte Karla i kaže da će pokušati da odigra na isti način. "Igrao sam sa njim u Monte Karlu na šljaci ove godine. Odigrao sam fantastičan meč i znam tačno šta treba da se uradi da bi se pobedio Nadal", dodao je svetski reket broj jedan.



Susret u Monte Karlu bio je njihov 34. međusobni, što ga čineći njihovo rivalstvo najvećim u modernom tenisu. Nadal vodi sa 19-15 u pobedama, 12-3 na šljaci. Španski teniser je već četiri puta bio bolji od Đokovića na Rolan Garosu, poslednji put u prošlogodišnjem finalu i ističe da nije previše zabrinut zbog poraza u Monte Karlu.

"U takvim mečevima, ako ne iskoristiš prilike, onda si u velikoj opasnosti, jer će ih protivnik verovatno iskoristiti", kaže Nadal. "Odigrao sam jako dobar drugi set i jedina negativna stvar je bila što ga nisam i osvojio."

Španski teniser naglašava i da igra sa više slobode od kad se vratio u februaru posle povrede. "Igram sa manje pritiska nego ranije jer znam iz čega sam izašao", izjavio je Nadal i dodao: "Trudiću se da igram najbolji tenis".

Autor: B.B.
Izvor: B92
Foto: Beta/AP/Michel Euler

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>