Svet

Region

Izložba o Rolingstonsima u Holu slavnih rokenrola

Rokenrol hol slavnih i muzej u Klivlendu otvoriće danas izložbu pod nazivom "Rolingstonsi: 50 godina zadovoljstva".

Izložba o Rolingstonsima u Holu slavnih rokenrola



Izložba, koju će posetioci moći da vide do marta 2014, zauzima dva sprata muzeja i obuhvata oko 300 eksponata - retkih gitara, kostima, plakata za koncerte, dokumente i lične predmete, koji dosad nisu prikazivani u javnosti. Među najinteresantnijim eksponatima je svakako upitnik koji su članovi Rolingstonsa popunili početkom 1960-ih godina, a u kojem je Mik Džeger naveo stvari koje najviše voli - "devojke, jelo, odeća" i koje najviše mrzi - "netolerantne osobe, šišanje".

Posetioci će, takodje, moći da vide i srebrni poslužavnik koji su Stonsi "navodno" ukrali iz jednog hotela tokom noćne pijanke. Od muzičkih instrumenta izložene su Zemaitis gitara Ronija Vuda i specijalno izradjena Voksova Tirdrop gitara Brajana Džonsa.
 
Ovaj dogadjaj, koji se poklapa sa 50-godišnjicom rada Rolingstonsa, biće praćen filmom, tekstom i interaktivnim sadržajima kao i povremenim predavanjima o grupi koja je više od pet decenija prisutna na muzičkoj sceni.

Izložba prati razvoj benda od samih početaka u Engleskoj do današnjih dana i njihove aktuelne turneje "50 and Counting".

Autor: I.M.
Izvor: Tanjug
Foto: Internet

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>