Ljubav

Style

Kako vas nesuglasice u vezi mogu zbližiti?

Mislite da su nesuglasice loše za vezu i da ih uvek treba izgladiti? Ipak, to ne mora uvek da bude tačno.

Kako vas nesuglasice u vezi mogu zbližiti?



Iako nesuglasice imaju negativan prizvuk, to može biti znak da se vaša veza menja, možda čak i nabolje, a ako ponekad uspete da se dogovorite o svemu, male nesuglasice u vezi mogu razbiti rutinu na pozitivan način.

Nesuglasice zbog kojih se svađamo

Činjenica da se svađate zbog neke, vama važne, stvari, nije nužno loša stvar. Ako znate kako da se pametno svađate i partneru kažete svoja osećanja tako da ih on razume, to može samo dodatno da učvrsti vašu vezu.

Takmičenje stvara tenziju

Uvek kada se igrate neke društvene igre s partnerom takmičarski ste nastrojeni, a u sportu navijate za suprotne timove - samo napred, jer malo zdrave konkurencije ne škodi nikome. Problem nastaje tek kada je takmičenje prikriveno. Ako pokušavate da steknete prednost u odnosu na njega, a da on toga nije svestan, jedini gubitnik ste vi. Pobrinite se da vaše rivalstvo bude u prijateljskom tonu i jasno izgovoreno.

Nesuglasice zbog izbora društva

Obožavate veliko društvo, dok je on više za druženja isključivo s najbližim prijateljima. Spoj introvertne i ekstrovertne osobe dobar je primer kako se suprotnosti privlače. Ipak, u ovakvim situacijama može doći do nesuglasica. Pronađite ravnotežu tako što ćete napraviti planove koji će u istoj meri odgovarati i vama i partneru. Ekstrovertne osobe često ne znaju kada i kako da prednost prepuste drugoj osobi. Neka za promenu mirnija osoba u vezi preuzme organizaciju slobodnog vremena - intimne večere udvoje svakako će doprineti bliskosti u vezi.

Komunikacijske nesuglasice

Možda ne podnosite način na koji on odlaže tanjire i pokušali ste u više navrata to suptilno da mu kažete, ali bez rezultata. Ovakve situacije nisu retkost. Mnogi parovi misle da moraju o svemu da razgovaraju kako bi veza napredovala, a to ne mora da bude tačno. Ako vam nešto jako smeta i ako mislite da će to izazvati dugotrajne nesuglasice među vama, recite to jasno i glasno, ali ako je u pitanju nevažan problem nemojte dizati preteranu galamu zbog toga. Verovatno i vi radite nešto što njega izluđuje.

Familija kao izvor nesuglasica

Razgovor o iritantnim komentarima vaše bliže rodbine je minsko polje, posebno ako osetite potrebu da ih branite. Ipak, to može biti prilika da se zauzmete za svog partnera kod familije. Dok god zastupate "jedinstvenu formulu", nesuglasice zbog familije vas mogu zbližiti. Pripazite pri tom na kriterijum dvostrukih standarda - ponašajte se prema partnerovoj familiji isto kao i prema svojoj.

Nesuglasice izazvane novcem

Parovi teže razgovaraju o novcu nego o seksu. Jedna osoba u vezi voli više da troši, dok je druga štedljiva. Budite bez brige, ovakve nesuglasice možete iskoristiti kako biste stvorili bolju ravnotežu između uživanja u ovom trenutku i planiranja za budućnost i možda lošije dane. Ako postavite cilj i radite zajedno kako biste ga ostvarili oboje ćete uživati, jer ste zajedničkim snagama postigli nešto.

Autor: M.P.
Izvor: Super Žena
Foto: Internet

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

lifestyle

Povezane vesti:


>