Region

Svet

Bregović prodao Hajdemo u planine za 84.700 evra

Goran Bregović je izvođenjem himne na trgu Duomo u Trentu otvorio svetsko prvenstvo u nordijskim skijaškim disciplinama.

Bregović prodao Hajdemo u planine za 84.700 evra



Šef "Orkestra za svadbe i sahrane" Goran Bregović izvođenjem himne na trgu Duomo u Trentu otvorio je u sredu svetsko prvenstvo u nordijskim skijaškim disciplinama, koje se do 3. marta održava u italijanskom ski-centru Val di Fijem.

Iste noći Brega je održao i dvočasovni koncert u teatru "Santa Ćjara", a sav prihod od ulaznica koje su koštale 50 evra, biće doniran u dobrotvorne svrhe, za lečenje dece obolele od leukemije.

Za zvaničnu himnu nadmetanja najboljih svetskih kros-kantri skijaša, ski-skakača i takmičara u nordijskoj kombinaciji, Bregović je ponudio obradu hita "Hajdemo u planine", svoje nekadašnje grupe "Bijelo dugme", koju je snimio sa 50 muzičara i 70 italijanskih pevača. Za nju je dobio honorar od 84.700 evra, o čemu bruje svi italijanski mediji. Mnogi su razočarani jer se u pesmi govori o "kačamaku, vinu i ljubavi u kolibi", a nigde se ne spominje mesto održavanja ove sportske manifestacije - Trento! Ipak, Bregovića obožavaju u Italiji, pa je u sredu sa obe scene ispraćen ovacijama.

Autor: B.B.
Izvor: Novosti

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>