Svet

Region

Svetske zvezde: Top 10 menadžera koji su pokrali svoje klijente! (Foto)

Predstavljamo vam listu Top 10 menadžera svetskih muzičkih zvezda koji su besramno prevarili svoje klijente.

Svetske zvezde: Top 10 menadžera koji su pokrali svoje klijente! (Foto)



10. Colonel Tom Parker



Parker je bio menadžer slavnom Elvisu Prisliju i od njega zahtevao čak 50 posto od svih zarada, sve do kraja pevačeve karijere. Naravno, pomogao je Elvisu da postane Kralj, ali 50 posto je ipak previše.

9. Tim Collins



Nakon velikog povratka grupe Aerosmith krajem 80-ih, Kolins je vodio glavnu reč proveravajući da li sve ide po planu, bar su tako mislili članovi benda. Čini se da je za njega pojam napredovanja bilo posezanje za narkoticima, što su momci iz benda odbijali. Činio je sve da uroti jedne protiv drugih, da bi na kraju izgubio bitku. Collins i bend su se nakon izvesnog vremena pomirili, što je, priznaćete, redak slučaj.

8. Mathew Knowles



Otac svetske pop dive Beyonce uzimao je novac od svoje ćerke. Ne samo da je bio besramno mudar na poslovnom polju već je po svaku cenu gledao isključivo svoj interes, čak i u domu svoje porodice. Beyonce je na kraju otpustila svog dugogodišnjeg menadžera, ujedno i oca.

7. Frank Weber



Ukoliko ste se pitali zašto se Billy Joel prepustio alkoholizmu, odgovor je u njegovom menadžeru koji ga je pljačkao. Billy je 1989. tužio Franka jer mu je uzeo 30 miliona dolara, traživši ujedno odštetu od 60 miliona. Činjenica da je Weber bio nekadašnji Billyjev blizak prijatelj i kum njegovoj ćerki, potvrđuje istinitost čuvene poslovice "Nikada ne mešaj posao i zadovoljstvo".

6. Albert Grossman



Albert je bio dugogodišnji menadžer Boba Dylana, koji je svojevremeno napisao dve pesme o njemu u kojima ga osuđuje. Grossman je uzimao od Dylana zapanjujućih 25 posto zarade, kada je industrijska norma dozvoljavala 15. To je razljutilo njegovog najuspešnijeg klijenta pa se nije ustručavao da napiše nekoliko pesama u kojima je iskazao svoj bes povodom prevare.

5. Sean Combs



Sean Combs, čuveni reper Puff Diddy, jedan je od onih koji kradu dušu, snove i karijere slavnih zvezda kako bi zadovoljio svoj raskošni stil života.

4. Rob Gretton



Nekadašnji DJ bio je menadžer bendu koji je svojevremeno imao najprodavaniji singl u istoriji, grupi New Order. Gretton je zeznuo stvar protraćivši veliku količinu zarađenog novca, a jedan od članova benda, Ian Curtis, ubio se uoči velike američke turneje, koja je trebalo da im donese još veću slavu. Nakon toga bend se raspao.

3. Steve Leber i David Krebs



Mislili ste da su članovi grupe Aerosmith naučili lekciju iz prve greške? Ne. Leber i Krebs godinama su uništavali umetnike poput Aerosmitha, AC/DC, Joan Jett i mnoge druge, pokušavajući da im otmu sav publicitet. Uzeli su gomilu novca koji je pripadao "njihovim" izvođačima, a Kerbs je čak i tužio Aerosmith zbog navodnog kaljanja njegove reputacije.

2. Allen Klein



Opljačkao je velike bendove, između ostalih Rolling Stones i Beatles. Mick Jagger je svojevremeno upozorio Johna Lennona da se čuva Kleina, i to sa dobrim razlogom. Rolling Stones su odlučili da otpuste Kleina i započnu svoj biznis 1970. godine. Klein ih je tužio, a presuda je išla u njegovu korist tako što je dobio sva prava na pesme koje su snimili pre 1971.

Iako je Beatlesima pomogao da budu najpopularniji u to vreme, Klein je zatvarao mnoga vrata svojim načinom menadžeringa i pregovaranja. Zbog njega je bend izgubio mnoge velike projekte, kao i saradnju sa vodećom produkcijskom kućom, a dolazio je i u konflikte sa tadašnjim članom benda Paulom McCartneyem. Slavni Beatlesi su se raspali krajem 1969. godine, nakon što je McCartney tužio ostala tri člana benda, a Lennon raskinuo saradnju. McCarney je izjavio da će radije raspustiti Beatlese nego dozvoliti Kleinu da umanjuje njihovu umetničku zaostavštinu.

1. Jerry Heller



Kada je neko u stanju da razbesni svakog člana gangsterskog hip-hop benda N.W.A. iz Kalifornije i opravdano dobije pretnju od najopasnije grupe na svetu zbog krađe novca, svakako zaslužuje prvo mesto na Top 10 skali.

Autor: B.B.
Foto: Internet

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>