Region

Svet

Ana Ivanović deli savete za sreću

Ana Ivanović je postigla mnogo u svojoj profesionalnoj karijeri, pa kao lepa, mlada i bogata verovatno ima bolje preduslove za potpunu sreću. Pokušava da sumira svoja iskustva, i naglašava 5 stvari za koje smatra da su najvažnije za srećan život.

Ana Ivanović deli savete za sreću



1. Živite život svakog sekunda

Svi smo skloni da težimo velikim stvarima, da maštamo o nekoj velikoj, dalekoj slici nas srećnih. Kažemo sebi, baš ću biti srećna kada mi se nešto veliko ostvari. Pri tom zaboravljamo da se velike stvari ne dešavaju tako često. Život treba živeti sada, ovog trenutka. Na taj trenutak treba da se fokusiramo, njega da ulepšamo i da ne dozvolimo da, čekajući ostvarenje tog velikog cilja, prođe mnogo trenutaka kada smo mogli da budemo srećni. Zato prošetajte s drugaricom, popijte kafu na nekom lepom mestu...

2. Novac ne donosi sreću

Novac može da nam olakša život, da pomogne da lagodnije živimo, ali ne može da donese sreću, ma koliko da ga imamo. Šoping je dobar samo kao terapija, da u trenutku zaboravimo na nešto ružno, ali ništa više od toga. Takođe, i čuvena ženska frizer terapija. I ja neki put kad imam težak dan poželim da odem kod frizera da se ofarbam u plavo, ošišam na kratko, ali to me drži 15 minuta. Znam da to nije rešenje, jer prava sreća dolazi iznutra, iz unutrašnjeg zadovoljstva.

Ana Ivanovic

3. Sačuvajte sebe u vezi

Možda zvuči kao fraza, ali zaista sreće bez ljubavi nema. Šta bi nas onda inspirisalo i motivisalo? Za žensku sreću je, naravno, neophodna ljubav prema muškarcu. Međutim, mnogo puta sam videla da žene i devojke u vezama gube svoj identitet, jer se potpuno podrede muškarcu s kojim su. Svaka žena, bilo da je domaćica ili zaposlena, u vezi mora da radi još nešto što je ispunjava i čini srećnom. Samo tako će očuvati sebe, svoj identitet i ostati svoja. Ako svedemo život na ugađanje voljenom muškarcu, možda ćemo biti srećne jedno vreme, ali kad-tad, proradiće nezadovoljstvo i urušiti tu prividnu sreću.

4. Čuvajte zdravlje

Kad ste zdravi, možete sve, ako niste, ne možete ništa. Možete imati sve uslove za sreću, ali ako niste zdravi, ta sreća biće nepotpuna i u njoj nećete moći da uživate. Zato, čuvajte zdravlje.

5. Okružite se dragim ljudima

Lepo je putovati, obilaziti nova mesta i upoznavati svet. Ali najbitnije je da, gde god da ste, budete okruženi dragim ljudima. Onima koje volite i koji vole vas. Ni na najegzotičnijem mestu neće vam biti lepo ako niste u društvu onih s kojima možete otvoreno da razgovarate, da se opustite, smejete, uživate.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>