Region

Svet

Prvi glas Srbije: Superfinalisti su Nevena, Mirna i Sara! Ispali Boris i Zoran! (Video)

U polufinalnoj večeri Prvog glasa Srbije dvoje takmičara napustilo je šou, a troje top finalista boriće se u superfinalu 20. januara.

Prvi glas Srbije: Superfinalisti su Nevena, Mirna i Sara! Ispali Boris i Zoran! (Video)



Hitovima grupe Queen petoro najboljih pevača otvorilo je devetu finalnu emisiju takmičenja Prvi glas Srbije, a svaki kandidat pevao je aktuelne hitove i hitove velikana. Odličnim nastupima iznenadili su Vladu Georgieva, Aleksandru Radović i Sašu Miloševića Mareta.

Mirna Radulović misli da više stvari treba da se složi da bi pesma postala hit. Najboljim izvođačima današnjice smatra Lady Gagu, Beyonce i Christinu Aguileru, i volela bi da ima karijeru sličnu njihovim. Ponosna je što je dogurala do superfinala. Predstavila se pesmama "Your body" Christine Aguilere i "Ciganine, sviraj, sviraj" Silvane Armenulić.



Mirna je prvim nastupom, kao i svaki put do sada, ispunila očekivanja žirija, uz konstataciju da je sve bolja i opuštenija, a ni u drugom izvođenju nije bilo nikakvih zamerki, osim zapažanja da joj bolje pristaje drugi muzički žanr iako odlično peva i ovaj. 



Boris Petrović smatra da za hit treba imati dobar recept i nikada ne odustati. Nada se najboljem, a u finalu vidi Nevenu Božović i Mirnu Radulović. Predstavio se uz aktuelni hit Saše Kovačevića "Lapsus" i numeru Jamesa Browna "I got you" ("I feel good").



Borisovi nastupi su, posle dužeg vremena, izazvali samo pozitivne komentare žirija, uz zapažanje da se konačno vratio u starom duhu. Boris je zabavio prisutne, a druga interpretacija je, pored Phila Collinsa kojeg je pevao na audiciji, njegovo najbolje izvođenje u celokupnom takmičenju. Žiri je dodao i da se večerašnjim nastupom iskupio za sve dosadašnje greške.



Nevena Božović hitom smatra pesmu koju slušaju sve generacije. Žao joj je što nije imala priliku da otpeva nekoliko popularnih pesama i volela bi da jednog dana prolaznici na ulici pevaju njene pesme. Maštala je o dolasku do finala i oseća veću tremu nego ranije. Pevala je hit Mariah Carey "Without you", a potom "Da mogu" Emine Jahović.



Nevena je za prvi nastup dobila čestitke od žirija i komentar da je sve ozbiljnija, a po Vladinom i Aleksandrinom mišljenju to je bilo njeno najbolje izvođenje do sada. U drugom nastupu iznenadila je koreografijom i stajlingom, uz konstataciju da je podigla pesmu na viši nivo i da svakako treba ići u finale, a Vlado ju je i šaljivo zamolio - da jede nešto kada se završi takmičenje.



Zoran Stanić, iako je tri puta bio u duelu, došao je do polufinala. Za hit je, smatra, potrebno imati dobru ekipu. Imao je jaku želju da stigne do polufinala i nada se da neće opet biti taj koji će pevati najviše pesama. Interpretirao je Bajaginu "Tišinu" i "Locked out of heaven" u izvođenju Bruna Marsa.



Žiriju je prvim nastupom priredio još jedno iznenađenje u smislu vokalnih sposobnosti i raspona glasa. Kompletan je i siguran, a boja Zokijevog glasa podseća ih na glas frontmena grupe "Kerber". Odličan nastup Zoran je imao i u drugom delu, osvojio je sve pozitivne kritike, kao i pohvalu za sjajno snalaženje na sceni.



Sara Jovanović
misli da se hit piše spontano i kada se najmanje nadaš. Pevljiva pesma, kreativan i originalan pevač, dobar tekst i poruka za publika po njoj su preduslovi za hit. Napisala je puno tekstova, a možda ih i jednog dana podeli sa publikom. Ima veliku odgovornost i daće sve od sebe da večeras bude najbolja. Sara je otpevala Madonnin hit "Like a prayer" i popularnu numeru "Čuvaj moje srce" članice žirija Aleksandre Radović.



Prvi Sarin nastup žiri je ocenio kao odličan performans i veoma neobično i zanimljivo izvođenje Madonne, ali uz opasku da je previše pažnje pridala scenskom nastupu. Drugom je interpretacijom pobrala isključivo reči hvale, ostavila sjajan utisak i ispunila Aleksandrina očekivanja kada je u pitanju izvođenje njene pesme.



U skladu sa večerašnjom temom, nastupili su "The Bestbeat" sa velikim hitovima slavnih Beatlesa "I wanna hold your hand" i "Twist and shout".

Za mesto u superfinalu borili su se Sara Jovanović, Boris Petrović i Zoran Stanić. Boris je otpevao pesmu Generacije 5 "Povedi me u noć", Zoran baladu "Always" benda Bon Jovi, a Sara se još jednom predstavila numerom Marije Šerifović "Ne voliš je znam", nakon čega su odlukom žirija, uz čestitke na dostignuću, iz takmičenja ispali Boris Petrović i Zoran Stanić.



Top tri takmičarke koje su nadomak titule Prvog glasa Srbije su: Mirna Radulović, Nevena Božović (direktan plasman u superfinale) i Sara Jovanović.

Veliko finale muzičkog takmičenja koje obara sve rekorde na programu je u nedelju, 20. januara, kada ćemo saznati ko će biti Prvi glas Srbije. Ne propustite da saznate sve detalje na portalu svetplus.com.

Autor: B.B.
Foto: TV Prva

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>