Ostalo

Sme�no

Bajkovito: Selo u grotlu aktivnog vulkana (Foto+Video)

Aogašima je malo ostrvo poznato po tome što njegov vulkan poseduje grotlo unutar grotla. Istoimeno selo ima 200 žitelja i zahvaljujući svojoj jedinstvenoj poziciji postalo je prava turistička atrakcija.

Bajkovito: Selo u grotlu aktivnog vulkana (Foto+Video)



Žitelji ovog ostrva žive u krateru vulkana, a priznaćete da to ne zvuči ni malo prijatno.

Japansko ostrvo Aogašima deo je arhipelaga Izu i zanimljivo je po tome što ima grotlo unutar grotla aktivnog vulkana. Međutim, to nije jedina stvar zbog koga je poznato, pošto je dom istoimenog sela koje se nalazi u samom vulkanu i stanište je 200 ljudi. Teško je poverovati, znamo, ali ono što ne može da govori - ne može ni da laže.



Ovo bajkovito selo ima poštu i školu, a od nedavno je postalo prava turistička atrakcija.

Iako mnogi misle da ovo mesto i nema baš mogućnosti za uživanja, nije tako. Premda je nerealno očekivati burni noćni život, Aogašima nije u potpunosti lišena aktivnosti. Ovo mesto je odlično za opuštanje i porodične posete, a popularna turistička atrakcija je svakako kampovanje do vulkanskih toplih izvora na čijoj pari mnogi kuvaju hranu.



Do ostrva se može doći trajektom ili helikopterom, ali pre nego što spakujete kofere i krenete put Dalekog istoka, imajte u vidu da se ovaj vulkan i dalje vodi kao aktivan. Nemojte dozvoliti da vas uljuljka činjenica da je poslednja erupcija bila pre 200 godina, kada je poginulo 150 osoba.

Meštane to ne brine. Pozivaju sve ljude kojima rizik predstavlja uživanje, a onima koji to ne vole poručuju da razloga za brigu nema. Imaju priču za svakoga.

Priloženi snimak dočaraće vam svu lepotu ovog ostrva.



Autor: B.B.
Izvor/Foto: Telegraf

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>