Region

Svet

Janko Tipsarević trijumfovao u Singapuru, a zatim humanitarno igrao tenis (Video)

Deveti teniser sveta, srpski as Janko Tipsarević proteklog vikenda odigrao je egzibicioni turnir u Singapuru pod nazivom “Sudar kontinenata”.

Janko Tipsarević trijumfovao u Singapuru, a zatim humanitarno igrao tenis (Video)



Srpskom asu, koji je u Singapuru predstavljao Evropu, finalni duel zbog povrede skočnog zgloba predao je Japanac Kei Nišikori. Janko je pre finala pobedio Sema Kverija (Severna Amerika) sa 7:6, 6:2, i Huana Monaka (Južna Amerika) sa 7:5, 3:6, 10:5.

Nakon trijumfa Tipsarević je igrao tenis sa ljudima koji, na žalost, imaju težak hendikep, vid im je potpuno izgubljen. To je grupa volontera i organizacija koja nastoji da uvrsti tenis sa slepim ljudima u Paraolimpijske igre 2020. Igraju tenis sa lopticama koje u sebi imaju zvuk.

“Ovo je bio veoma neobičan doživljaj. Zaista je neverovatno šta ovi ljudi rade, i treba da nam svima posluže kao inspiracija, ne samo u sportu već u svim segmentima života. Bila mi je velika čast da igram tenis sa ovim mladim ljudima punim optimizma i ljubavi prema ovom sportu. Stavio sam povez preko očiju i pokušao da odigram koji udarac i moram priznati da je veoma teško, bez obzira na svuk loptice. Ali oni su sjajni u tome i ostavili su na mene veoma snažan utisak, puno pozitivne energije je vladalo na terenu” – kaže Tipsarević.



Autor: S.P.
Foto: TSS

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>