Region

Svet

Prvi kuvar Srbije: Žiri ocenjivao tagaru vezanih očiju (Foto)

Nova nedelja započela je i novim zadatkom - spremanjem bosanske tagare (kombinacija vise vrsta povrća i mesa). Kuvari će videti sliku zadatog jela i na osnovu nje je spremati, ne znajući tačno šta u nju ide, osim onoga što vide na ekranu. Za spremanje imaju 45 minuta i 3 minuta za nabavku namirnica. Većina kuvara smatra da je zadato jelo slično bosanskom loncu, pa tako uzimaju više vrsta povrća i mesa u prodavnici.

Prvi kuvar Srbije: Žiri ocenjivao tagaru vezanih očiju (Foto)



Žiri je dao znak za početak kuvanja i svi su prionuli na posao. Petar očekuje najbolji recept i najbolje spremanje današnjeg jela od Romane, s obzirom na to da je ona iz Bosne. Romana nije nikada spremala, ali je više puta jela tagaru.



Zbog kratkog vremena za kuvanje, takmičari rade više stvari odjednom, pa tako istovremeno dinstaju meso, seckaju povrće, čiste radnu površinu… To je prvo počela da radi Cakana, a za njom i svi ostali. Milica im savetuje da poklope svoja jela kako bi mirisi i sokovi ostali u posudi u kojoj se jelo sprema.

Vreme za kuvanje je isteklo, pa žiri odlučuje da danas ocenjuje samo ukus tagare i to tako što će im oči biti vezane. Bojana vezuje oči članovima žirija i hrani ih spremljenim jelima. Svi članovi komentarišu zalogaje koje im Bojana stavlja u usta, a Petar pokušava da pogodi ko je pravio koje jelo.



Dinčino jelo je pogodio na osnovu malih komada mesa koje je prepržio, Anino na osnovu ukusa vina koji se jako oseća u jelu, a Markovo jelo su pogodili i Milica i Petar, s obzirom da im se najviše svidelo, a zajedno sa Vecom su se složili da je Markova tagara danas pobedničko jelo. Iako su od Romane najviše očekivali, njen zadatak je bio najslabije izvršen, a sa odlukom žirija se složila i ona sama, jer nije zadovoljna kako joj je tagara ispala.



Autor: B.B.
Izvor/Foto: Svet

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>