Region

Svet

Goca Božinovska očajna: Ljudi, ostavite mi sina na miru!

Goca Božinovska je očajna i ne može da se smiri otkako se u medijima pojavila vest da je njen sin Mirko Šijan bio akter incidenta na parkingu Kombank arene nakon koncerta Ace Lukasa.

Goca Božinovska očajna: Ljudi, ostavite mi sina na miru!



Svašta mi se u životu dešavalo, ali ovo je prevršilo meru. Svi me zovu, ne mogu da živim od prijatelja, novinara i rodbine, iako je priča plasirana u medijima preuveličana.

"Očajna sam jer neko hoće da od mog sina napravi kriminalca! Poistovećuju ga sa ocem Zoranom Šijanom i kada čujem ono "da iver ne pada daleko od klade" lepo hoću nervni slom da dobijem. Pa, Zoran Šijan je ubijen pre 13 godina, a Mirko je tada bio šestogodišnji dečak. Kao da mom detetu nije dosta to što je rastao bez oca, nego ga još i krminalcem prave. Ljudi, ostavite mi dete na miru. Meni radite šta hoćete, možete da me pljujete, bijete, vređate koliko hoćete, ali mi decu ne dirajte", poručuje Božinovska.

Šta se zapravo desilo?

"Bili smo na koncertu Ace Lukasa, a Mirko je sa svojim društvom krenuo kući. Bila je gužva, što je sasvim uobičajeno kad hiljade ljudi krene u isto vreme ka izlazu. Mirka i njegovo društvo je zaustavila policija zbog rutinske kontrole, ali je njegova lična karta ostala kod mene. Pozvao me je i rekao mi: "Mama, molim te, lična mi je ostala kod tebe, treba mi". Odmah sam mu poslala dokumenta po drugu. Za to vreme, policija je pretresala auto u kojem je bio i našli su pepermint bombone. Okretali su ih i mirisali misleći valjda da je droga! Kad je Mirko dobio ličnu kartu, a policajci videli da nema toga što su možda tražili, pustili su ih. Kažem vam, bila je samo rutinska kontrola."



Nije bilo sukoba sa policijom?

"Ma kakav crni sukob sa policijom?! Nisam mogla da verujem kada sam pročitala u novinama kako se Mirko navodno sukobio sa 20 policajaca. Pa, nije on supermen, pobogu. I tih 20 naoružanih policajaca na jednog 19-godišnjeg mladića. Što ne jure narkomane i dilere, nego mog Mirka? Moje dete ne pije, ne puši, ne drogira se. Stalno se sukobljavamo zbog toga što ja pušim, a on to ne može da podnese. Duša me boli zbog njega i često me pita: "Majko, zašto stalno mene neko proziva?" Mnogo mi je teško, ne znam šta da mu kažem."

Ovo nije prvi Mirkov incident, zar nije nedavno imao sukob na fakultetu sa profesorom?

"Molim vas, ne spominjite koji je fakultet, da ne natovarim neku novu glupost na vrat. Moj Mirko je mnogo emotivan i pravdoljubiv. Takav mu je i otac bio. Na fakultetu je moj sin stao na stranu jedne studentkinje kojoj je profesor učinio nepravdu i hteo je da je obori na ispitu. Mirko ga je molio da je još ispituje, a profesor ga je pitao šta se to njega tiče. Posle žučne rasprave, Mirko mu je sasuo u lice da je loš čovek. Ustao je, rekavši da njemu nije mesto na fakultetu na kojem ima nepravde i otišao! Uopšte ga ne osuđujem, jer znam koliko ga boli svaka nepravda", objašnjava Goca.

Koliko deca trpe zbog poznatih roditelja?

"Mnogo. Nažalost, u ovom gradu, u ovoj zemlji svakodnevno se dešava mnogo tuča i ružnih stvari čiji su protagonisti mladi. Ali, ne piše se o svima, već samo ukoliko je u pitanju neko poznat ili njegovo dete. Da se razumemo, ne kažem ja da je moj sin bezgrešan. Sva deca greše i prave gluposti. Ali, u slučaju mog Mirka, prave se nepotrebne drame. Da nije Šijanov i moj sin, ova priča ne bi bila nikome zanimljiva. Ako sam ja javna ličnost, moje dete nije i ne zaslužuje da se njegovo ime povlači po novinama."

Autor: B.B.
Izvor: VestiOnline
Foto: Internet

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>