Region

Svet

Prvi kuvar Srbije: Marko napravio najbolji suši i nominovao Aleksandru za izbacivanje!

Jučerašnja pobednica Bojana kao nagradu dobija tri minuta za ispitivanje Petra oko spremanja zadatog jela, a to je danas suši. Petar kao suši majstor pre početka takmičenja priča svim kuvarima o tehnikama pripremanja.

Prvi kuvar Srbije: Marko napravio najbolji suši i nominovao Aleksandru za izbacivanje!



Niko od takmičara do sada ga nije pravio, a i članovi žirija Veca i Milica ne mogu se baš pohvaliti da su ga do sada spremali.

Takmičari imaju dva minuta za nabavku namirnica i 30 minuta za suši. Počinju sa spremanjem i Bojana odmah traži savete od Petra, kao deo svoje nagrade. Veca je rekao da je i on danas više učenik, nego član žirija. Petar pomaže kuvarima i napominje im da u suši uvek idu sveze namirnice, nikad termički obrađene.

Vreme za spremanje jela je isteklo i žiri počinje sa degustacijom jela, pa tako Romana i Aleksandra nisu začinile pirinač, a Anja je stavila previše vasabija, pa je Milici bilo preljuto i skoro da do kraja nije više probala jela kuvara. Suzana je napravila sva tri oblika sušija, ali je stavila previše lososa i ikru koja nikad ne ide na alge.

Nemanja i Marko su dobili sve pohvale žirija za prezentaciju, za razliku od Bojane koja je pogrešno servirala. Ana je dobila titulu pobednika za ljutinu, dok se Marija, nezadovoljna kritikama koje joj je Petar uputio, vratila za svoj sto i gađala ga pirinčem. Cakana i Dinča su napravili suši koji je zadovoljio žiri, koji je imao tešku odluku da proglasi današnjeg pobednika. Svi članovi žirija su se složili da su takmičari napravili suši u pokušaju i da niko nije napravio ni približno dobar, ali da jedan ipak odskače u tehnici, što je i osnovno u pravljenju sušija, a to je Marko Kon.

On kao pobednik mora nekog da nominuje, ali to nije uradio po ukusu sušija, nego je Aleksandru Janković nominovao zbog njenog ponašanja premu njemu dok je bila član žirija. On bi kao nagradu sutra želeo da dobije bedž, ali misli da se to neće desiti, a šta mu je nagrada i ko će biti novi nominovani kuvar, videćemo u sutrašnoj emisiji Prvog kuvara Srbije.

Autor: S.P.
Izvor: Svet

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>