Region

Svet

Ko je naslednik imperije Božen?

Božen Žumbor, vlasnica kompanije „Božen kozmetiks", tek što je izgubila bitku sa smrtonosnom bolešću, a javnost je počela da se pita kome će pripasti njeno bogatstvo koje se procenjuje desetinama miliona.

Ko je naslednik imperije Božen?



Kako nije poznato da li je bila udata, postavlja se pitanje ko će naslediti kompaniju, kao i nekretnine koje su bile u posedu Božen.

Preminula Božen Žumbor!
Vlasnica poznate linije za kozmetičke proizvode živela je na relaciji Srbija - Holandija, pa se u javnosti spekuliše da je pored velelepnih vila na Dedinju i pod Avalom, posedovala i nekretnine u Holandiji. Božen je važila za jednu od bogatijih žena u Srbiji, a kako nije imala dece, a i sama je bila jedinica, još nije poznato kome je ostavila imperiju građenu decenijama.

- Za sada niko nema informacije o tome šta će se dalje dešavati sa kompanijom. Vest o smrti gospođe Božen nas je sve zatekla, još uvek ništa ne znamo, detaljnije informacije ćemo imati narednih dana - rekli su Pressu u kompaniji.

Osim što je bila uspešna poslovna žena, Božen Žumbor se ceo život bavila humanitarnim radom. Godinama je pomagala deci bez roditelja, staračkim domovima, kao i bolnicama.

Za vlasnicu imperije „Božen" prvi put se čulo kada je 1982. godine došla u Srbiju i donela pomoć za lečenje sestara Đukić. „Božen kozmetiks" osnovala je u Beogradu 1991. i napravila bum na srpskom tržištu sa „turbo šlank" proizvodom za mršavljenje.

Upravo taj omiljeni proizvodi izazvao je kontroverzu kada se u javnosti pojavila informacija da je neispravan, zbog čega je i jedno vreme povučen iz prodaje. Božen je morala da dokazuje kvalitet proizvoda, a čak se jedno vreme povukla iz javnog života.

Dosta je radila i sa srpskim estradnim zvezdama, među kojima je bila veoma voljena, dok je njena kuma Dragana Katić bila zaštitno lice kompanije. Nakon što se u javnosti pročula vest o smrti Božen Žumbor, mnoge poznate ličnosti su se oglasile i izrazile žaljenje.

- Ne mogu da verujem da je izgubila bitku sa teškom bolešću moja draga Božen... Ne mogu da verujem!!! Čitav svoj život je pomagala bolesnima, deci i sirotinji, pored mene je bila kada sam bila bolesna! Bože ima li te? - napisala je na svom Tviter profilu pevačica Mira Škorić. O Božen su svi saradnici imali samo reči hvale.

- Veoma sam potresena, mnogo mi je teško zbog njene smrti. Ona je bila predivna žena koja je ceo život posvetila humanitarnom radu, a to je činila na tako skroman način i nije želela da se o tome javno priča. Danas svi razmišljamo o tome što se tako strašna stvar desila tako divnoj ženi. Svakako će je mnogi pamtiti - rekla je voditeljka Lea Kiš.

Božen je prvi put pozlilo u martu ove godine, kada je bila primljena na Odeljenje za toksikologiju Vojnomedicinske akademije, kada su joj lekari saopštili da ima rak. Lečila se kod najboljih lekara u Srbiji i Holandiji, ali je ipak bolest savladala.

Autor: S.P.
Izvor: Press

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>