Region

Svet

Prvi glas Srbije: Radi u rudniku, a pevanjem očarao žiri (Video)

I dalje je u toku predstavljanje kandidata najgledanijeg muzičkog šou programa "Prvi glas Srbije". Završena je četvrta emisija nove sezone serijala u kojoj ključnu ulogu, kao i u dosadašnjim emisijama, igra tročlani žiri: Aleksandra Radović, Saša Milošević Mare i Vlado Georgiev.

Prvi glas Srbije: Radi u rudniku, a pevanjem očarao žiri (Video)



Predstavljanje takmičara započelo je kandidatom Veljkom Živkovićem iz Lajkovca, koji ima 22 godine. Kako sam kaže, radi u rudniku i život mu nije lak. Na takmičenje se prijavio kako bi se izvukao iz kolubarskog rudnika, pa je žiriju poručio da sagledaju njegov posao malo realnije i što pre ga "vade odatle". Predstavio se pesmom Saše Vasića "Ko lijana". Pozitivna trema nije ga omela u interpretaciji, te je jednoglasnom odlukom žirija dobio zeleno svetlo. Tročlani žiri bio je oduševljen i imao samo pozitivne komentare na račun Veljkovog pevanja, a Vlado je izjavio da ga vidi daleko, daleko u svetu muzike.



Tijana Jovanović ima 17 godina i dolazi iz Niša. Voli Ruse i tečno govori ruski jezik. Misli da je talentovana za muziku i ubeđena je u dalji prolazak. Takođe je navela i da zavodi pevanjem. Samopouzdano je izašla pred žiri, koji joj predložio da upravo to i uradi - pevanjem zavede Vladu Georgieva. Otpevala je pesmu "Lady Marmalade" iz "Moulin Rouge"-a. Žiri nije bio očaran nastupom, pa je usledila i druga pesma, "Crazy" od Cee Lo Greena. Iako je falširala, i dalje je ostala pri tvrdnji da zna da peva. Aleksandra joj je savetovala da se spusti na zemlju jer ne zna da peva i da koriguje svoj prepotentni stav. Vlado je rekao da je razmažena i da nema potrebe za ljutnjom. Usledila su sva tri crvena svetla i propadanje kroz čuvenu rupu. Tijana je bila razočarana pa su potekle i suze, ali nisu joj se srušili snovi, stoga će probati i sledeće godine.

Usledio je blok kratkog predstavljanja kandidata koji nisu prošli u dalji krug, kako bi se gledoci pored malih ekrana što bolje zabavili.

Naredni kandidat bio je Ivan Petrović iz Beograda. Diplomirao je na Muzičkoj akademiji, odsek solo pevanje. Radi u marketinškoj agenciji, jer drugačije ne može da zaradi. Voli muziku i na takmičenje se prijavio jer ima šta da ponudi i smatra da je ovaj šou pravo mesto za njega. Uz "Unchained Melody"  svojim vokalnim sposobnostima impresionirao je podjednako i Aleksandru, i Vladu, i Mareta. Prošao je u dalji krug uz Aleksandrin komentar da se naježila.

Snežana Vušević ima 22 godine i dolazi iz Novog Pazara, kako se Vlado našalio "New Shopping"-a. Ima tremu i plaši se propadanja kroz rupu. Peva u etno grupi pet godina i u sklopu iste ima svoj bend. Takmičarka se predstavila pesmom "My heart is refusing me" od Loreen i nakratko zbunila žiri, jer je trema učinila svoje. Zatim je interpretirala pesmu Marije Šerifović "Laž" i dobila zeleno svetlo prvo od Vlade, zatim od Aleksandre i Mareta. Aleksandra je imala samo komplimente: "Sviđa mi se i boja glasa i interpretacija i sve", dok je Mare kratko prokomentarisao: "Odlično".

Goran Miljašević ima 26 godina i dolazi iz Beograda. Još od malih nogu ima želju da postane pevač i misli da će uspeti, jer ima i stas i glas. Svoj glas poredi sa glasom Željka Vasića, Željka Joksimovića i Nikole Rokvića. Veruje u sebe i deluje sigurno. Vlado se, ugledavši ga, odmah našalio na račun njegovog stajlinga te ga zamolio da prošeta po sceni, a Aleksandra Radović je izrazila pozitivno mišljenje o izgledu kandidata. Goran je otpevao Joksimovićevu pesmu "Nije ljubav stvar" u pomalo narodnjačkom fazonu. Mare je bio duhovit, pa je uporedio atmosferu u studiju sa onom u Bakuu. Sledeća interpretacija bila je uz pesmu Željka Vasića "Samo moja". Iako je kandidat od Aleksandre dobio komplimente na račun izgleda, za pevanje je dobio sve negativne komentare - ne zna da peva i lažu ga oni koji ga podržavaju u tome.

Predstavio se i Stefan Ristić koji dolazi iz Niša. Njegov život je pevanje i teretana. Priznaje da je narcis, jer voli svoje telo. Misli da izgledom ima prolaznost kod svih, a najviše kod devojaka. Vidi sebe kao veliku zvezdu, a svoje pevanje ocenjuje sa 9-10. Nonšalantno je izašao na scenu, što je Mare odmah prokomentarisao njegovim samopouzdanjem. Pevao je pesmu Sergeja Ćetkovića "Dva minuta", međutim odmah nakon prvih taktova usledili su kiseli osmesi žirija, te tri crvena svetla i propadanje.

Dugokosi Janko Milanković ima 21 godinu i živi u Beogradu. Predstavio se kroz duhovitu najavu. Voli smeh, glumu, pevanje i gitaru. Zabavlja mlade na sve moguće načine. Velika ljubav mu je pevanje, a odmah potom i mačevanje. Uspeo je da nasmeje žiri imitacijom Vlade Georgieva uz numeru "Tropski bar" i interpretiranje uz gitaru. Zatim je usledila i imitacija Džonija Štulića uz "Usne vrele višnje", čime je opet zabavio članove žirija. Nakon šaljivih, došlo je vreme i za ozbiljnu pesmu. Uz stihove "There is a house in New Orleans...." nije pobrao simpatije žirija. Definitivno su bili saglasni oko njegove harizme, što mu je Vlado prvi rekao i zelenim svetlom mu dao podstrek za ubuduće.  Aleksandra i Mare pritisnuli su crveni taster i Janko se ubrzo našao u rupi. Vlado Georgiev je prišao rupi kako bi mu dodao gitaru, nakon čega je Janko prokomentarisao da je Vlado definitivno kralj i da će snimiti duet sa njim - novu verziju "Tropskog bara" pod nazivom "Ti si kralj".

Petnaestogodišnja Marija Starovlah iz Smederevske Palanke, ujedno i najmlađa takmičarka, odabrala je pesmu Marije Šerifović "Jedan vidi sve". Od Aleksandre je odmah dobila zeleno svetlo i komentar da ide dalje, dok je Vlado bio detaljniji: " Ti si tipičan primer koliko mi ne govorimo istinu kada želimo da utešimo kandidata i kažemo mu da mora da popravi neke stvari - ti ne moraš NIŠTA da popravljaš". Dobila je sve komplimente i od Mareta, koji je, siguran u njene vokalne sposobnosti, zatražio da čuje i od Zorice Brunclik pesmu "Avlije, avlije" koju je kandidatkinja izvela bez i najmanje greške.

Poslednji kandidat, Darko Jeremić, ima 21 godinu i dolazi iz Inđije. Želi da ostavi žiri bez daha. Ima fan grupu koja broji oko 500 članova, pa je tako iskoristio priliku da pozove nove članove da se pridruže grupi. Jasno je stavio do znanja da ne želi propadanje i da ima strah od rupe. Pevao je "Sobu za tugu" Tošeta Proeskog, a nakon te interpretacije usledila je i druga - Saša Matić "Nije ljubav fotografija". Usledila su tri crvena svetla. Darko je čak i zaplakao, ponizno moleći žiri da ne propadne kroz rupu, u jednom trenutku se obraćajući Vladi Georgievu: "Molim vas, čika Vlado, da ne propadnem", nakon čega je Aleksandra kao prava dama ustala i držeći ga za ruku izvela iz studija, ali - kroz vrata.



Vlado je u svom stilu izrazio želju da on bude taj koji će propasti kroz rupu, pa je to i učinio. Uz Vladin skeč oprostili smo se od četvrte emisije "Prvog glasa Srbije".

Kandidati koji su dobili zeleno svetlo od žirija, te prošli u drugi krug, potencijalni su finalisti. Koliko njih će stići do samog finala i koji će to kandidati biti, saznaćete ukoliko budete pratili naš portal svetplus.com, koji će vas iz emisije u emisiju obaveštavati o celokupnim dešavanjima tokom trajanja ovog prestižnog muzičkog takmičenja.

Autor: B.B.
Video: PrvaTV, YouTube
Foto: screenshot/YouTube

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>