Region

Svet

Prvi kuvar Srbije: Danijel izbačen, Bojan najbolji kuvar nedelje!

Jučerašnji pobednik Nemanja je danas pošteđen izbacivanja i on danas ne mora da kuva. Ostali takmičari danas biraju jedno od dva crnogorska jela koje će praviti, a to su njeguški stek ili podgoričke popeke. Od Bojana Marovića svi očekuju danas najviše, budući da je iz Crne Gore, a obe Aleksandre takođe znaju kako se spremaju jela, jer je jednoj dečko Crnogorac, a druga je crnogorska snaha. Posle nabavke namirnica u prodavnici, kuvari kreću da spremaju crnogorska jela.

Prvi kuvar Srbije: Danijel izbačen, Bojan najbolji kuvar nedelje!



Suzana je počela da pravi popeke, ali se predomislila i ipak pravi stek. Danijel nikada nije pravio zadata jela, pa pravi stek na svoj nacin. Marija je stavila malo više ulja, jer pravi prvi put njeguški stek, ali joj je žiri pomogao. Vreme za kuvanje je isteklo i žiri je odlučio da proba sva jela takmičara. Prvo ocenjuju Anju, koja je pravila popeke i krompir pržen zajedno sa mesom, što joj je žiri zamerio. Dinčin krompir nije bio završen, jer je samo obario krompir i izmrvio ga. Danijel je pravio, kako reče, moderni njeguški stek sa pomorandžom, što je Petar nazvao promašenim zadatkom.

Mišelovo i Cakanino jelo je bilo preslano, a Bojanin stek je bio nepečen i žilav. Rođeni Crnogorac Bojan je pravio stek na kačamaku i žiri ga je ponovo pohvalio. Najveće probleme sa sosom od pečuraka imali su Aleksandra Bursać, Romana i Big Lale, a u sosu crnogorske snahe Aleksandre Janković bilo je previše senfa. Nenad Čanak je Markovo jelo nazvao karpaćo od krompira.

Kao i svakog petka, žiri prvo bira najboljeg kuvara nedelje i to je ovaj put Bojan, što su kuvari pozdravili gromoglasnim aplauzom. Dobio je nagrade sponzora i zadovoljan je svojim kuvanjem do sada. Danas su najlosije kuvali Aleksandra Bursać i Danijel, pa će jedno od njih dvoje napustiti serijal. Oni će danas pogađati zadato jelo i to sa povezom preko očiiju. Petar im oboma daje po zalogaj jela sa tanjira i prvi se oglašava Danijel koji smatra da je to riblja pašteta koju je pravio Petar, a Aleksandra pogađa iz prve da je u pitanju tunjevina, i to iz konzerve, pa samim tim ostaje i dalje u trci za prvog kuvara Srbije.

Danijel je izbačen iz daljeg takmičenja i dobija nagradu sponzora koju želi da pokloni u humanitarne svrhe. Zahvaljuje se svima i drago mu je što je nešto naučio od Nenada i Vece, a i sto je neke od takmičara upoznao baš ovde.

Za nama je četvrta nedelja serijala, a šta će se dalje desavati u najpopularnijem kulinarskom šou programu u Srbiji, videćemo u narednim epizodama.

Autor: B.B.
Izvor/Foto: Svet

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>