Region

Svet

Vukašin Brajić: Parama se kupuju glasovi na "Eurosongu"

Predstavnik Bosne i Hercegovine, na upravo završenom 55. "Evrosongu", Vukašin Brajić, osvojio je 17. mesto. On se sa članovima svoje ekipe vratio iz Osla odmah narednog dana, a kako je rekao, zadovoljan je svojim nastupom i veliki uspeh postigao je samim ulaskom u finale.

Vukašin Brajić: Parama se kupuju glasovi na



"Mnoge zemlje, koje su se mnogo bolje kotirale na top-listama, nisu uspele da se plasiraju. Iako mnogi negoduju, to je dokaz da je sistem izbora za predstavnika BiH na 'Evroviziji' veoma uspešan. BiH je jedna od četiri zemlje koje su se, od uvođenja polufinalnog takmičenja, uvek plasirale u finale. Mislim da smo zbog slabe podrške medija u BiH ostali uskraćeni za glasove dijaspore. Umesto uobičajenih dvanaest, deset ili eventualno osam poena, dobili smo sve nule, što je rezultiralo time da ne dobijemo mesto koje nam pripada. Ali, zato smo dobili poene od nekih zemalja od kojih inače nismo dobijali ni bod. To znači da smo ove godine, ipak, imali nešto posebno. Verovao sam u to da možemo biti u prvih pet. Ali, što je bilo do nas, mi smo uradili. Dali smo sve od sebe", rekao je Vukašin.

Na pitanje koja zemlja je imala najjači lobi, pevač je rekao: "Verujem da postoji mnogo načina. Politika, različiti interesi i novac - sve je u igri. Ko ima dovoljno novca, osim marketinga, može da kupi i dovoljno glasova. Jedna delegacija je, na primer, za 7.000 evra kupila norveške telefonske kartice da bi mogla da glasa za sebe. Na taj način obezbedili su sebi poene. Verujem da to nije usamljen slučaj. Mi nismo imali sredstava da se borimo na taj način. Naš ukupan budžet bio je gotovo 50 puta manji od budžeta marketinga Azerbejdžana"


Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

Povezane vesti:


>