Region

Svet

Predškolci sa dva muzička albuma! (Video)

Iako još u vrtiću, hor "Čuperak" iz Kikinde objavio je i drugi album pesama za svoju generaciju. Hor ima sopstveni studio u vrtiću, a već godinu dana i ogranke u Jagodini i Pančevu.

Predškolci sa dva muzička albuma! (Video)



Članovi kikindskog dečjeg hora "Čuperak" iz Predškolske ustanove "Dragoljub Udički" izdao je svoj drugi ce-de sa pesmama za najmlađe, pod nazivom "Raspevani brod".

Pripreme za novi album bile su, kažu, vrlo ozbiljne, a pored vrsnih stručnjaka, na njemu je radilo stotinak mališana iz Kikinde, Jagodine i Pančeva.

"Još od prvog dana mnogo mi se svidelo i stvarno je bilo mnogo lepo", kaže Milena Stevanović iz Jagodine. Ena Trajković iz Pančeva dodaje da je došla zato što voli da peva i zato što ovde ima drugare i drugarice.

"Ja pevam šest godina u horu, snimali smo ce-de, a imali smo i nastupe", kaže Viktorija Gomboš iz Kikinde.

Hor postoji šest godina, a osnovala ga je vaspitačica Svetlana Milić, koja je pored toga i dirigent i kompozitor.

"Deca jesu zainteresovana za muziku", kaže Svetlana Milić. "Problem je kod pedagoških radnika, pogotovo u porodici, prepoznati tu njihovu zainteresovanost i njihov talenat i podržati ih u tome."

Na ce-deu je dvadeset pesama - od šaljivih do ljubavnih, a autor većine je Aleksandar Saša Božović.

"Sve su pesme edukativne", kaže Božović, "i ja se nadam da će deci, osim što će im biti zanimljiv zbog drugih stvari, moći da izvuku i neku pouku", piše RTS.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>