Region

Svet

Novak Đoković prvi Srbin u emisiji 60 minuta na CBS

Emisija je snimana krajem prošle godine i predstavlja dokumentarac o Đokoviću i njegovom životu.

Novak Đoković prvi Srbin u emisiji 60 minuta na CBSEkipa CBS-a pratila je srpskog tenisera na mnogim delovima sveta, a kadrovi emisije snimani su na sportskom centru "Milan Gale Muškatirović", kod Novakovog dede Vlade na Banjici, kao i prvog trenera Jelene Genčić.

Reč je o jednoj od najcenjenijih emisija u svetu, koja se emituje od 1968. godine i godišnje ugosti samo jednog aktivnog sportistu.

Đoković je govorio o detinjstvu, prvim danima druženja sa reketom, ratu u bivšoj Jugoslaviji, bombardovanju 1999. godine i kako su takve okolnosti uticale da danas bude najbolji na svetu.

"Bombardovanje je bilo zastrašujuće iskustvo za dečaka koji sanja da postane teniski šampion. Dva i po meseca budili smo se svake noći između dva i tri ujutru zbog uzbuna. Pokušavam da se sećam tog vremena po nekim pozitivnim dešavanjima. Dobra strana je bila, recimo, ta što smo manje išli u školu, a više smo se družili sa reketom" - ispričao je Đoković u emisiji.

On je dodao da je upravo tada dobio novi motiv, jer se kod njega i njegove porodici "probudila glad za uspehom".

"Mi, kao Srbi, morali smo težim putem da dolazimo do uspeha, zbog prošlosti i istorije kakvu smo imali. Morali smo dublje da kopamo od ostalih" - istakao je Đoković.

Jedan od dečačkih snova koji je ostvario bilo je osvajanje Vimbldona.

"Kada je meč završen, pojeo sam komadić te čuvene trave i tada su mi kroz glavu prošle slike iz detinjstva, svega onoga što sam prošao. Uspomene na prvi teniski teren na kojem sam počinjao, dane u Beogradu... Bilo je prelepo" - ispričao je Đoković.

Emisija "60 minuta" biće prikazana u noći između subote i nedelje, u isto vreme kada Đoković igra prvi meč na turniru masters serije u Majamiju od 1 sat ujutru protiv Kipranina Markosa Bagdatisa.

Izvor: Tanjug

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>