Region

Svet

Goran Bregović svirao za Patrijarha

U prisustvu patrijarha srpskog Irineja, Goran Bregović je 18. maja, izvođenjem muzike iz filmova „Kraljica Margo“ i „Kuduz“, otvorio „Duhovske svečanosti“, koje će trajati do 25. maja.

Goran Bregović svirao za Patrijarha



Na manifestaciji koja je održana na platou ispred crkve svete Petke na Kalemegdanu prilikom izvođenja kompozicija Bregi je pomogao Beogradski muški hor, kojim je dirigovao đakon Vladimir Rumenić.

“Goranu je bila čast da u crkvi Ružici izvede muziku koju privatno mnogo voli, a to su teme iz filmova 'Kraljica Margo' i 'Kuduz'. Između ostalog, svirao je i 'Žute dunje', a posebna čast mu je bila što je Patrijarh sedeo u prvom redu. Po završetku nastupa Brega se spakovao jer je juče morao da putuje u Oslo, gde ima koncert u organizaciji srpske ambasade, a specijalni gost je naš predstavnik na „Evrosongu“ Milan Stanković”, rekao je za "Alo!" Raka Marić, menadžer Gorana Bregovića.

Posle blagoslova Njegove svetosti Patrijarha srpskog Irineja na otvaranju programa, osim Bregovića, učestvovali su Ljiljana Habjanović-Đurović, hor crkve Ružice i svete Petke „Stanković“, kojim je dirigovao Nebojša Cvijanović, operski studio „Operetika“, kao i glumci Tanasije Uzunović i Nenad Okanović, poznatiji kao sin Dragan.

Izvor: Svet

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

Povezane vesti:


>