Region

Svet

Svedok nesreće brani Petru Cvijić

Nesreću koju je izazvala Petra Cvijić, voditeljka RTS-a, u kojoj je 9. januara poginuo penzioner Slobodan Bajić (74) iz Beograda, videla su tri svedoka!

Svedok nesreće brani Petru Cvijić



Kako “Alo!” saznaje, na saslušanje kod istražnog sudije biće pozvani očevici R. N. i bračni par M. G. i Lj. G., koji bi trebalo da pomognu u rasvetljavanju nesreće.

"Sve što imam reći ću istražnom sudiji. Nisam saslušavan u policiji, već sam izjavu dao na licu mesta. Više nisam video nego što jesam" – kratko je rekao R. N., a zatim upitao zašto voditeljku “više ne ostavimo na miru”.

Petra Cvijić se od juče nalazi pod istragom Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu zbog sumnje da je 9. januara, u Žarkovu, u Vodovodskoj ulici kod broja 164b, “opel korsom” na pešačkom prelazu udarila Bajića.

"Cvijićeva se sumnjiči da se nije pridržavala saobraćajnih propisa jer prilikom prilaska pešačkom prelazu nije prilagodila brzinu da bi mogla bezbedno da zaustavi vozilo. Ona je prednjom bočnom stranom vozila udarila Bajića, koji je prelazio kolovoz na obeleženom pešačkom prelazu, dolazeći vozilu s leve strane. Bajić je zadobio teške telesne povrede u vidu serijske frakture rebara s leve strane, usled kojih je preminuo" – navodi se u zahtevu za sprovođenje istrage.

Osim izjava očevidaca, uzrok nesreće trebalo bi da se utvrdi saobraćajno-tehničkim veštačenjem, kojim treba da se ustanovi kojom se brzinom Cvijićeva kretala u trenutku nesreće, kao i medicinskim veštačenjem. Cvijećeva se tereti za smrtnu saobraćajnu nesreću iz nehata, za koju je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.
Cvijićeva se porodici nastradalog Bajića javila dva, tri dana posle nesreće i izvinila se zbog tragičnog događaja.

"Javila se sinu nastradalog Bajića, kome je rekla da se izvinjava zbog svega što se desilo. Rekla je da je htela da dođe do njih, ali da nije mogla zbog teškog zdravstvenog stanja u kojem se tada nalazila" – rekao je juče prijatelj porodice nastradalog penzionera.

izvor: Alo!

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>