Region

Svet

Lena Kovačević: Žiri stoji iza sveke odluke

Finalne borbe muzičkog takmičenja "Prvi glas Srbije" uveliko su počele, a svake subote članovima žirija je sve teže da odluče koji takmičar zaslužuje da ide dalje. Lena Kovačević je članica žirija koja, iako se bliži finale, uspeva da sačuva hladnokrvnost pri odlučivanju o prolasku kandidata u narednu fazu takmičenja. Čak i kada se ponekad mnogobrojna publika u studiju ne slaže sa odlukom tročlanog žirija, Lena ističe da je u umetnosti teško dokazati ko je u pravu.

Lena Kovačević: Žiri stoji iza sveke odluke



"Mislim da je sasvim prirodno da se ponekad razilazimo u mišljenju, važno je da čujemo mišljenje publike, kao i oni naše. U umetnosti je veoma teško dokazati ko je u pravu, a o ukusima, kažu, ne vredi raspravljati. Mi stojimo iza našeg ukusa i naših odluka", kaže Lena Kovačević za "24 sata". Ona priznaje da su je u nekim slučajevima ponele emocije i to nikada nije krila, ali sve što je nekom zamerila bilo je, ističe, za dobrobit kandidata.

"Emocije su me puno puta ponele, i to sam otvoreno pokazala. Ukoliko mi se ne dopada reakcija jednog od kandidata, o tome ću otvoreno pričati jer moraju da znaju da je pored dobrog pevanja neophodno da pokažu i ostale lične kvalitete: To će i kod publike i kod nas ostaviti snažan utisak", navodi ona i priznaje da čvrsto stoji iza svih svog mišljenja.

"Nisam se pokajala zbog neke odluke, ali mi jeste bilo jako teško pri donošenju pojedinih",  iskrena je Lena. Iako poneko zamera žiriju na nekom izboru, najčešće u slučaju kada u duelu dvoje takmičara budu podjednako dobri ali jedno od njih mora da ispadne, ona se, kaže, ne obazire na takve komentare.

"Iskreno, ne pratim forume i ne čitam komentare. Sasvim su mi jasne poruke koje publika šalje, kao svojevrsni žiri" , zaključuje Lena.

Izvor: 24sata

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>