Svet

Region

Preko kreveta do uspeha u Holivudu

Megan Foks, Gvinet Paltrov i Šarliz Teron u nedavnim intervjuima knačno su progovorile i o onoj mračnoj strani Holivuda.

Preko kreveta do uspeha u Holivudu



Dobijanje uloga preko kreveta i seksualno iskorišćavanje naivnih mladih glumica željnih slave još uvek se koristi kao praksa u holivudskoj industriji. Megan Foks za britansko izdanje časopisa "GQ" je izjavila da je još uvek boli srce zbog brojnih legendarnih holivudskih reditelja koji su pokušali da je odvuku u krevet.

Gvinet Paltrou otkrila je časopisu "Elle" rekla da joj je na počeku karijere sugerisano kako bi bilo dobro da se poslovni sastanak završi u spavaćoj sobi, a ugovor potpiše u krevetu. Lisa Rina tvrdi je da je propustila ulogu u poznatoj televizijskoj seriji jer je odbila producenta.

U intervjuu za magazin "People" pre nekoliko godina Šarliz Teron priznala je da je, dok je bila model, poznati reditelj pozvao na kasting kod sebe kući i da je dočekao mešajući koktel u pidžami.

"Svestan sam da neki agenti i producenti iskorišćavaju mlade i zelene talente navodeći ih da spavaju sa moćnim ljudima"', kaže Alek Šankman, bivši agent talenata iz Los Anđelesa i osnivač onlajn kasting agencije "GotCast.com".

"Mislim i nadam se da mnoge devojke brzo postanu svesne situacije u LA-u. Ipak, dok sam radio kao zastupnik u šou biznisu, razgovarao sam sa devojkama o određenim situacijama i određenim osobama koje je najbolje izbegavati', rekao je Šankman za Fox News.



Jedna glumica, koja je nedavno napustila industriju uprkos uspešnoj karijeri, otkrila novinarima FoxNewsa da neki predatori u filmskoj industriji jednostavno ne žele da prihvate odbijanje.

"Agent jedne od pet najboljih agencija u Hoivudu često me je e-mailom molio da mu pošaljem obnažene fotografije sebe i svojih koleginica. Tražio je što droljastije – to bolje", prepričala je.

Ipak u Holivudu nisu ugrožene samo žene, već i mladi muškarci znaju da budu žrtve seksualnih ucena.

"Agent koji me angažovao govorio mi je da sam predivan i da sam na putu da postanem zvezda. Sledeće stvar koje se sećam su njegove ruke kako mi masiraju leđa i njegov poziv da odem sa njim u sobu", prepričao je 23-godišnji glumac. S obzirom na to da je odbio, nije dobio ulogu.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>