Region

Svet

Seka Aleksić: Mogla sam da spasim srpski rokenrol?!

Seka Aleksić, pevačica koja je imala prvi rijaliti u regionu i zvezda koja je Srbima „odomaćila” „Luj Viton” neprestano je na nišanu medija još od dana kada je pomešala „crno i zlatno” i tim alhemičarskim podvigom osvojila top-liste. Ovaj put se odlučila za kontranapad i u prostoru Bali-Balkanboksing klub u Zemunu ukrstila rukavice s novinarom Pressa.

Seka Aleksić: Mogla sam da spasim srpski rokenrol?!



Dok smo gutali „Aspirine”, Seka je u znak pomirenja odgovarala na pitanja.

Slobodan Homen i Božidar Đelić su se deklarisali kao tvoji fanovi. Da li imaš veću podršku srpske vlade od Mirka Cvetkovića?

"Izgleda da imam, a pri tom nisam morala da vršim kozmetičku rekonstrukciju svog kabineta."

Mediji su nedavno objavili da putuješ u Ganu zbog usvajanja deteta. Zašto baš Gana? Zbog Madone ili zato što srpski treneri odlično vode reprezentaciju ove zemlje u fudbalu?

"Ni zbog Madone, a ni zbog fudbala, nego zbog toga što bi bilo simpatično da mi deca budu Ganci. Šalu na stranu, ja nisam rekla da u Ganu idem da bih tamo usvojila dete, mada ta ideja nije loša. Odlazim na odmor, a za taj deo Afrike sam se odlučila jer uvek volim nove izazove. Inače se bavim humanitarnim radom, tako da ću boravak u Gani iskoristiti i da bih posetila neka tamošnja sirotišta i bar malo usrećila decu kojoj je pomoć preko potrebna."

Koliko košta litar dugotrajnog mleka – „kravica”?

"Isto kao dva pakovanja od po pola litra. Ili možda dinar, dva manje."

Uz koji si film ili seriju poslednji put zaplakala?

"Plakala sam od smeha kada sam nedavno gledala Paju i Jareta u seriji „Kamiondžije”. Zarazila sam se njihovim replikama. Zaraza je bila toliko velika da sam te replike nekoliko dana ponavljala."

Da li si pročitala makar dva nastavka storije o Nataši Bekvalac i Dači Ikodinoviću?

"Nisam. Rijaliti šou-programe radije gledam na televiziji, i to sam činila ranije kada je taj televizijski format predstavljao novinu na našem medijskom prostoru. U jeku pomame za tom vrstom televizijskog programa bila sam prva osoba u celom regionu koja je imala sopstveni rijaliti. Posle je sve postalo već viđeno, tako da je u mom slučaju prestalo interesovanje za rijalitije. Volim da idem u korak s vremenom ili još bolje korak ispred. Ne volim da kaskam."

Za koju stranu navijaš u sukobima u Libiji? Za koje pare bi pevala Gadafiju?

"Ne podnosim sukobe, samim tim pokušavam sebe maksimalno da zaštitim i od razmišljanja na tu temu. To znači da ću vas uskratiti za odgovor na to pitanje. A za koliki honorar bih pevala Gadafiju? Za protivrednost krda od 965 kamila, isplaćenu u evrima. Tako bi nam bilo lakše da se sporazumemo i evri bi bili kompromisno rešenje da ne budu ni naši ni libijski dinari."

Koga bi od javnih ličnosti pozvala na crtu u ring?

"Mislim da je bolje pitanje ko bi smeo da se odazove tom pozivu da izađe sa mnom na crtu."

Koju bi od sledeće tri rok pesme obradila na svom albumu?

a) Partibrejkersi -„Hoću da znam”
b) Rolingstonsi -„Satisfaction”
c) Psihomodo pop -„Seksi magazin”

"Poznato je da ja ne obrađujem pesme, nego uvek publici priuštim originale. Ali ako već moram da biram od ponuđenog i ako govorimo hipotetički, a i pošto je Keba već eksperimentisao s obradom Roling stounsa, ja bih radije, pod parolom „obrađujmo domaće”, na svoj način otpevala i snimila pesmu „Hoću da znam” od Partibrejkersa."

Kada si se kao devojčica igrala sa drugaricama najčešće si bila:
a) stjuardesa
b) lekarka
c) učiteljica

"Bila sam pevačica. I nisam imala s kim da se igram jer su sve moje drugarice htele da budu ili lekarke ili učiteljice. Dok su se one igrale između sebe, ja sam se zabavljala ispred ogledala, pevajući i zamišljajući mikrofon umesto četke za kosu, scenu umesto hodnika, reflektore umesto lustera."

Zašto je u Srbiji propao rokenrol?

"Zato što sam ja počela da nastupam devedesetih, a rok je još ranije doživeo kliničku smrt. Da sam bar deceniju pre toga počela da se bavim ovim poslom, a danas znam da na nastupima zapevam i poneku dobru staru rok pesmu, moj doprinos reanimaciji roka sigurno bi bio efikasniji."

Izvor: Press

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>