Ostalo

Sme�no

Bele površine biće kao nove: Đonovi patika pa čak i PVC stolarija!

Đonovi patika pa čak i PVC stolarija biće čisti kao suza, sve bele površine biće kao nove. Isprobajte ovo efikasno sredstvo već danas!

Bele površine biće kao nove: Đonovi patika pa čak i PVC stolarija! Foto: Pixabay
Domaća sredstva za čišćenje postaju sve popularnija u odnosu na kupovna jer efikasno uklanjaju prljavštinu, tvrdokorne masne fleke i mrlje bez upotrebe jakih hemikalija. Bilo da se radi o đonovima patika, plastičnom baštenskom nameštaju ili PVC stolariji, bela površina lako pokazuje svaku nečistoću, što je čini iznošenom i starijom nego što zaista jeste.

Međutim, ovakve površine se lako oštete ako se neoprezno čiste. Zbog toga je najsigurniji način da im se vrati belina i sjaj jednostavna mešavina sode bikarbone i alkoholnog sirćeta. Zašto se baš ova mešavina koristi?

Soda bikarbona, poznata i kao natrijum bikarbonat, je beli prah koji se rastvara u vodi. Ona je veoma efikasna u čišćenju, a kada se kombinuje sa alkoholnim sirćetom, omogućava uspešno "manipulisanje" molekulima.
Foto: PixabayDrugim rečima, soda bikarbona razgrađuje prljavštinu, dok sirće razbija minerale - rezultat je čistoća koju često ne možemo postići ni sa specijalizovanim tečnostima.

Pored ova dva sastojka, potrebna vam je samo voda. Pomiješajte vodu i sirće u jednakim delovima, zatim dodajte dovoljno sode bikarbone da dobijete gustu pastu.

Potopite staru četkicu za zube u pastu i njome izribajte belu površinu, nakon čega je isperite toplom vodom i ostavite da se osuši.
 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com


>