Svet

Region

Evrovizija 2024: Ove zemlje učestvuju u drugom polufinalu! Ko ide u finale?

Evrovizija 2024, drugo polufinalno veče, održaće se u Malmeu, 9. maja od 21 h, a direktan prenos, kao i prve polufinalne večeri biće na kanalu RTS 1 televizije.

Evrovizija 2024: Ove zemlje učestvuju u drugom polufinalu! Ko ide u finale? Foto: Promo/ESC



Kao i u prvom polufinalu "Evrovizije 2024", koje smo imali priliku da gledamo 7. maja, deset zamalje od njih 15  plasiralo se u finale prestižnog takmičenja. Pored Srbije plasman u završnicu su obezbedili: Hrvatska, Slovenija, Finska, Irksa, Kipar, Luksemburg, Litvanija, Poljska i Ukrajina. 

Publici će se u drugoj polufinalnoj večeri u Malmenu predstaviti takmičari iz Malte, Albanije, Grčke, Švajcarske, Češke, Austrije, Danske, Jermenije, Letonije, San Marina, Gruzije, Belgije, Estonije, Izraela, Norveške i Holandije.

Tokom ove večeri, kao i u prethodnoj, publici će se takođe predstaviti države iz velike petorke, ove večeri tri zemlje, Italija, Francuska i Španija, koje su se automatksi plasirale u finale, zajedno sa prošlogodišnjim pobednikom - Švedskom. 

Kako se glasa?

Prošle godine je uvedeno pravilo da u polufinalnim večerima, isključivo glasa publika, a deset zemalja sa najvećim brojem glasova obezbediće prolazak direktno u finale Evrovizije 2024. 

Iz zemalja: Ukrajne, Australije, Poljske, Azerbejdžana, Litvanije, Moldavije, Hrvatske, Kipre, Islanda, Nemačke, Irske, Slovenije, FInske, Švedske, Portugala, Ujedinjenog Kraljevstva i Luksembura, možete glasati za Teya Doru SMS-om, porukom, tako što ćete ukucati broj dva i poslati na broj zemlje iz koje glasate. 


Foto: Promo

Stanovnici zemalja koji ne učestvuju na Evroviziji, moći će da glasaju preko sajta  esc.vote. Voditelji programa, kao i u prvoj polufinalnoj večeri biće glumice Malin Akerman i Petra Mede.

Direktan prenos drugog polufinala moći ćete da pratite od 21 čas na RTS 1, RTS Svet, kao i putem multimedijalne platforme RTS Planeta.

Slične teme: ​Evrovizija 2024: Zbog nastupa Irske gore društvene mreže - najskandalozniji ili najbolji nastup? (VIDEO)

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus


>