Ljubav

Style

Ne postoji ljubav na prvi pogled - tako bar tvrdi nauka!

Ne postoji ljubav na prvi pogled- tako bar tvrdi nauka! U istraživanju je učestovalo 200 ispitanika koji su išli na ljubavne sastanke nakon čega su ispričali kakvu vrstu privlačnosti su osetili prema partneru prilikom svakog susreta.

Ne postoji ljubav na prvi pogled - tako bar tvrdi nauka! Svet Plus



Mada mnogi veruju u ljubav na prvi pogled, stručnjaci tvrde da ona ne postoji i da je reč o snažnoj početnoj privlačnosti, odnosno požudi.

Ovo je pokazala nova studija objavljena u časopisu "Journal of the international association for relationship research". U istraživanju je učestovalo 200 ispitanika koji su išli na ljubavne sastanke nakon čega su ispričali kakvu vrstu privlačnosti su osetili prema partneru prilikom svakog susreta.

Istraživanje je bilo podeljeno u tri faze: anketa preko interneta, laboratorijska studija i susreti uživo koji nisu trajali duže od 90 minuta. Nakon sastanka učesnike istraživanja su pitali da li su osetili nešto poput ljubavi na prvi pogled i koliko im je ta osoba bila fizički privlačna. U obzir su uzete tri komponente: intimnost, predanost i strast.
 

Primenite jednostavne metode za lepotu! Nega na prvo mestu!




 

Kako vaspitati ćerku! Šta uraditi da bi vaša devojčica postala samouverena i snažna!



Samo 32 ispitanika su rekla da su osetili ljubav na prvi pogled, a najzastupljenija ljubavna komponenta bila je privlačnost. U istraživanju je učestvovalo 60 odsto žena, ali ljubav na prvi pogled su uglavnom doživeli muškarci. Nijedna nije bila uzajamna.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Novosti

Povezane vesti:


>