Region

Svet

Šeki Turković: Voleo bih da se pomirim sa Sašom Popović, ali ne znam kako

Posle trideset godina karijere Šeki Turković priznaje da je zbog loše kalkulacije i opasnog jezika, naišao na otpor u mnogim stvarima tokom svoje karijere.

Šeki Turković: Voleo bih da se pomirim sa Sašom Popović, ali ne znam kako



“Nema, gotovo, ja sam mrtav čovek! Dođe mi, brate, da se lepo ubijem jer ne mogu više jad i tugu očima da gledam. Mnogo mi je teško, muzika je dovedena do ruba propasti. Sramota. Nema pravila, nema zakona, ničega”, počinje svoju priču Turković i na pitanje šta mu konkretno najviše smeta, kaže:

“Smeta mi sve. Suština je da je prava narodna muzika sahranjena. A, ta muzika je moj život, to sam ja. Šta ima pogubnije za jedan narod, nego da satre muziku koja je deo njegove tradicije. Ne mogu sa time da se pomirim, ne mogu to da prihvatim ni kao pevač, ni kao čovek. Strašno je to što nemam više šta da pevam. Ove moderne pesme neću da snimam, pa taman crkao od gladi. Hoću da snimim "dvojku", ali nema svrhe. Em ću da ispadnem smešan u ova modena vremena od kojih mi je muka, em to niko neće da emituje na radiju i televiziji. Nemam ništa od toga da snimim pesme kakave volim za svoju dušu, pa da ih pevam sam sebi", kaže Turković i podseća na svoj sukob sa Popovićem:

“Nismo se mi ni svađali, kao što se pričalo. Samo sam ga pitao zašto mi, stariji pevači, ne možemo da pevamo uživo, na jednoj turneji sa 'Zvezdama Granda'. On je poludeo i rekao mi da mu se ne mešam u posao, da mu ne izlazim na oči. Hoću ja da se pomirim sa njim, ali ne znam kako. Ne znam preko koga da idem da dođem do njega. Vreme je takvo da bez kompromisa nikome opstanka nema. Dobro znam gde sam i kako mi je. Muka mi je kada vidim šta se dešava na estradi, ali mi pevači nikog drugog sem Popovća nemamo".

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>