Svet

Region

Počinje nova sezona serije "Moj rođak sa sela"

Od nedelje na prvom programu RTS-a, počinje sa emitovanjem novih 14 epizoda serije "Moj rođak sa sela".

Počinje nova sezona serije



Scenarista Radoslav Pavlović kaže da nastavak veoma gledanog ostvarenja "prati dešavanje iste porodice, afirimiše iste vrednosti i bavi se istim kontroverzama" kao originalna serija, čijih je 13. epizoda javni servis prikazao u 2008. i 2009. godini.

Nove epizode serije snimane su 111 dana na lokacijama u Kragujevcu, Vrnjačkoj banji i u studiju "Košutnjak filma", koji je izvršni producent serije, a glumačka ekipa iz starih epizoda je ostala nepromenjena.

Tako u seriji i dalje glume Vojin Ćetković, Dragan Jovanović, Dubravka Mijatović, Tanasije Uzunović, Ljubinka Klarić, Nebojša Glogovac, Suzana Lukić, Lazar Dubovac i Anja Popović.

Pored njih pojavljuju se i Vera Čukić, Aljoša Vučković, Dejan Matić, Feđa Stojanović Vjera Mujović, Velimir Bata Živojinović, Vanja Milačić, Marinko Madžgalj, Milica Zarić, Nikola Rakočević, Slobodan Beštić i Miki Krstović.

Režiser serije Marko Marinković je ukazao da je tekuća ekonomska kriza usporila pripreme za nastavak, ali da je to iskorišćeno "da se tekst izbrusi" kako bi se postigao što bolji rezultat.

"Na to su nas obavezivali kvalitet i gledanost originalne serije", dodao je on, a prenosi list "Press".

Prema Marinkovićevim rečima, u nastavku se prikazuje "tamna strana protagonista", a glumac Tanasije Uzunović je ocenio da se u nastavku "priča (iz prvog dela) zaokružuje".

Urednik serije Marko Novaković je ocenio da je nastavak "u najmanju ruku na nivou prvog dela serije, ako ne i bolji" i dodao da se nove epizode takođe bave "aktuelnom stvarnošću i srpskim mentalitetom".

Novaković je takođe ukazao da seriju "Moj rođak sa sela" gledaju "različiti slojevi gledalaštva, što joj je kvalitet".

Nove epizode serije biće prikazivane svake nedelje na Prvom programu RTS-a u terminu od 20 časova.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>