Lepota

Ljubav

Jelena Jakovljević Bin Drai otkrila tajnu svoje savršene linije: Dukan dijeta (Foto)

Jelena Jakovljević Bin Drai, bivša misica i majka troje dece, i dalje mami uzdahe svojim besprekornim izgledom. Tajnu svoje vitke linije nesebično je podelila sa svima, te otkrila kakav tačno dnevni meni praktikuje kako bi održala izvanrednu figuru.

 Jelena Jakovljević Bin Drai otkrila tajnu svoje savršene linije: Dukan dijeta (Foto)



Bivša misica Jelena Bin Drai, nekada Jakovljević, ponosna je vlasnica linije na kojoj retko ko joj ne bi pozavideo. Sada, supruga arapskog šeika Saida Bin Draija otkrila je i kojom metodom je uspela, čak i posle tri porođaja, da održi svoju besprekornu liniju - Dukan dijeta.

Jelena Jakovljević Bin Drai na glamuroznoj ceremoniji u društvu arapskih princeza (Foto)
Naime, Dukan dijeta bazira se na proteinskoj ishrani, uz minimalan unos ugljenih hidrata, a sprovodi se u tri faze. Prva faza, iliti "faza napada", temelji se isključivo na unosu proteina - meso, riba, jaja i nemasni mlečni proizvodi, i ona traje od 5 do 10 dana, u zavisnosti koliko kilograma želite da izgubite. Potom sledi druga faza tokom koje se meso kombinuje sa povrćem, i ona se praktikuje dok se ne postigne željena težina. Treća faza jeste faza stabilizacije, i tokom iste dozvoljen je postepeni unos i drugih namirnica, kao što je, na primer, neka voćka, integralni hleb, ili pak neki umereni desert. Naposletku, poslednja faza podrazumeva povratak "normalnoj" ishrani, ali naravno umerenoj, uz napomenu da jedan dan u nedelji treba da bude čist proteinski.



Jelena Jakovljević Bin Drai: Od luksuza do kokoški! (Foto)
Jelena Bin Drai otkrila je da se ne pridržava baš striktno navedenih faza Dukan dijete, već da ona sprovodi donekle modifikovanu verziju iste. "Prva dva dana jedem samo protein, a posle, još 2-3 nedelje, jedan dan čist protein, jedan protein i povrće, pa opet čist protein, pa protein plus povrće, i tako naizmenično. Ne idem po fazama. Jedem 5 puta dnevno i za 2-3 nedelje skinem do 5-6 kg", napisala je Jelena na društvenim mrežama.

Inače, Dukanovu dijetu je razvio francuski nutricionista i lekar Pjer Dukan pre nekih desetak godina, i za kratko vreme postala je iznimno popularna, a oni koji su je praktikovali, kao uostalom i Jelena Bin Drai, kunu se u njenu učinkovitost.

Autor: T.I.
Foto: Instagram/jelena_j_bin_drai1

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>