Ostalo

Sme�no

Pebble pametni satovi postaju još pametniji: Mini kompjuter na ručnom zglobu (Video)

U eri smartfonova, nove tendencije kreću se ka tome da mini kompjuteri postanu još više mini, zapravo tolikih gabarita da ga jednostavno možete nositi na ruci. Otuda, ne čudi ideja Pebble-a da komjuter preseli na vaš ručni zglob, u formi "pametnih satova"

Pebble pametni satovi postaju još pametniji: Mini kompjuter na ručnom zglobu (Video)



Na tržištu elektronskih inovacija, tokom prethodne godine definitivno nije bilo manjka "pametnih satova", ali se čini da je Pebble jedini proizvođač koji je industrijski dizajn "pametnih satova" evcoluirao u mini "smartfon" zakačen na vašem ručnom zglobu. Bilo je samo pitanje vremena kada će se ovi uređaji preseliti iz domena igrarija sa mini smartfonovima sa trakom za nošenje na ruci do masovnog usvajanja koje preti da postane vladajući modni trend.

Inovacija je inovativna jedino ukoliko se postavi u formu koja angažuje masovnu kulturu da je usvoji. U suprotnom, to bude samo dobra ideja koja ostaje po strani dok je neko drugi ne pokupi, poput Apple-a koji je MP3 plejer redizajnirao u formu staromodnog radio tranzistora. Tako, ne bi čudilo ukoliko bi se uskoro pojavila i verzija Google naočara koje izgledaju baš kao one klasične Ray-Ban avijatorske sunčane naočare.

Pogledajte kratku Pebble-ovu prezentaciju koja pokazuje savršeni spoj klasičnog ručnog sata izrađenog od nerđajućeg čelika i tehnologije koja ga s pravom lansira u "najpametnije" pokazivače vremena:



Autor: T.I.
Foto: zdnet.com

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>