Ostalo

Sme�no

Egzibicionisti ovo sigurno neće propustiti: Javni toalet u kojem ćete se osetiti kao da vas svi gledaju! (Foto)

Linija između privatnosti i izloženosti drugima očigledno u poslednje vreme postaje sve tanja, a umetnici su našli i originalan način da to iskažu: javni toalet u kojem ste, dok obavljate najintimniju "aktivnost", okruženi gradskom vrevom i masom prolaznika.

Egzibicionisti ovo sigurno neće propustiti: Javni toalet u kojem ćete se osetiti kao da vas svi gledaju! (Foto)



Za moderne Engleze važi pravilo da su egzibicionisti, te ne čudi što je upravo u njihovoj prestonici instaliran jedan krajnje egzibicionistički projekat: javni toalet koji vam tokom obavljanja nužde pruža sjajan pogled na gradsku promenadu.

Naime, umetnica Monika Bonvinćini je svoje remek-delo nazvalo "Ne propustite ni sekundu", a toalet koji je dizajnirala načinjen je od jednosmernog ogledala. Pretpostavljamo da je Monika na umu imala to da javni WC služi istovremeno i onima koji su u njemu, i onima vani. Osim onog što je očigledno kada je u pitanju korist javnog toaleta za one koji ga upotrebe, benefit je i taj što im jednosmerno ogledalo daje apsoluni pogled na prometno šetalište. A korist za prolaznike je valjda u tome da na ogledalu, koje je sa spoljne strane zidova toaleta, provere šminku ili poprave frizuru.



Naravno, korist i za jedne i za druge važi ukoliko vam ne smeta osećaj da ste kao "na izvol'te" dok obavljate nuždu, ili vam, pak, ne smeta da stavljate ruž na usne dok znate da vas iznutra neko posmatra, i to sa wc-šolje.

Autor: T.I.
Foto: Twitter

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>