Svet

Region

Robert Dauni Džunior najplaćeniji holivudski glumac (Foto)

Zvezda filma "Iron Man", Robert Dauni Džunior našao se na čelu ovogodišnje liste najplaćenijih holivudskih glumaca sa zaradom od 75 miliona dolara, ispred Čeninga Tejtuma i Hjua Džekmena, objavio je "Forbs".

Robert Dauni Džunior najplaćeniji holivudski glumac (Foto)



Dauni (48) je zahvaljujući ulogama u filmskim hitovima "Iron man 3" i "Osvetnici", od kojih je svaki na blagajnama inkasirao više od milijardu dolara, završio na prvom mestu Forbsovog godišnjeg popisa najplaćenijih holivudskih glumaca.

"Svaki studio želi da ga angažuje, a za to mora puno i da plati", ističe "Forbs" koji je listu sastavio na osnovu procene zarada glumaca od juna prošle do juna ove godine.

Na drugoj poziciji je Čening Tejtum (33) sa zaradom od 60 miliona dolara, a treći je australijski glumac Hju Džekmen (44) sa zarađenih 55 miliona dolara.


Foto: AP/Richard Drew

U prvih pet su još Mark Wolberg (52 miliona) i Dvejn "Rok" Džonson (46 miliona), dok je Leonardo Di Kaprio zauzeo šesto mesto.

Za njima slede Denzel Vošington i Tom Kruz, koji je, za razliku od prošle godine kada je bio prvi, ove godine zauzeo tek osmo mesto.


Foto: AP/Rajanish Kakade

Autor: B.B.
Izvor: Tanjug
Foto Naslovna: Mike Marsland/Getty Images

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>