Ljubav

Style

U čemu je razlika između srećnih i nesrećnih parova?

Prema novoj studiji, žene znatno češće od muškaraca za probleme u vezi krive svog partnera, a istraživanje je pokazalo i kako su parovi koji razgovaraju o problemima u znatnoj meri srećniji, dok su najčešći uzroci svađa u vezi novac, alkohol i bivši partneri.

U čemu je razlika između srećnih i nesrećnih parova?



Žene su sklonije od muškaraca da partnera krive za probleme u vezi, pokazala je studija, a stručnjaci su utvrdili i da osobe koje su nezadovoljne odnosom s partnerom više vremena provode razmišljajući o tome kako su nesrećni i ljuti, dok srećni parovi raspravljaju o problemima.

Profesorka komunikacija na Univerzitetu Teksas, Anita Vangelisti, koja je i bila na čelu ovog istraživanja, kaže: "Kod srećnih parova, dok jedan partner razmišlja o svađi, razlogu neslaganja ili ljutnji, drugi se češće usredsređuje na razmišljanje kako da taj problem reši i kako da razume svog partnera".

Profesorka Vangelisti kaže da misli koje imamo u toku svađe odražavaju i oblikuju naše lično zadovoljstvo vezom i da takođe mogu uticati i na partnerovu sreću.

Istraživanje je sprovedeno nad 71 mladim nevečanim parom koji su u vezi bili najmanje tri godine. Rezultati istraživanja pokazali su kako se parovi najčešće svađaju zbog razloga kao što su novac, bivši partneri, konzumacija alkohola i prijatelji i rođaci koji ne odobravaju njihovu vezu. Istraživanje je pokazalo i da parovi u nesrećnim vezama u toku svađe vrlo često ne žele da promene mišljenje, niti da popuste pa vrlo često menjaju i temu rasprave. Takođe, njihove svađe o istim problemima češće su se ponavljale.

Autor: B.B.
Izvor: Tportal.hr
Foto: howtobehappyinmarriage.net

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

lifestyle

Povezane vesti:


>