Svet

Region

Anđelina Džoli: Tri paklena meseca njenog života, svi detalji procedure

Holivudska zvezda Anđelina Džoli prošla je, čini se, najgori period u svom životu. Iz zdravstvenih razloga odstranila je obe dojke, a njen hrabar potez oduševio je žene širom planete.

Anđelina Džoli: Tri paklena meseca njenog života, svi detalji procedure



Pre samo tri meseca Anđelina je donekle bila bezbrižna, međutim, nikad se ne zna šta život nosi pa je tako i jedna od najslavnijih holivudskih zvezda proživela pakao. Ovim putem vam otkrivamo kako su izgledala poslednja tri meseca majke, supruge, glumice i redateljke Anđeline Džoli, koja je upravo završla tromesečnu proceduru oporavka, premda je i u tom periodu bila vrlo aktivna i ponašala se "normalno" ne želeći da uznemirava svoju decu.

2. februar: Početak tromesečne terapije lečenja pre odlaska na operaciju, uključujući i poseban tretman bradavica da bi se iz njih uklonili krvni sudovi i tkivo vezano za dojku. Ovo je neuobičajeni korak kod mastektomije, jer se pacijentkinji ne odstranjuje taj deo dojke.

16. februar
: Operacija uklanjanja tkiva dojki trajala je osam sati, posle čega su stavljeni privremeni fileri.

26. mart
: Aneđelina boravi u Kongu sa Vilijamom Hejgom, britanskim ministrom spoljnih poslova.

4. april
: Glumica prisustvuje Samitu Žene sveta u Njujorku, primetno je dobrog raspoloženja.

11. april
: Na Samitu G8 u Londonu drži govor.

20. april
: Završna operacija na kojoj su joj ugrađeni implanti.

27. april
: Kraj medicinske procedure. Operacija je uspešna i šanse za dobijanje raka smanjene su sa 87% na samo 5%.

14. maj
: Priznanje i dirljiva ispovest u članku "Njujork tajmsa". 

Andželina Džoli je uz podršku budućeg supruga Breda Pita donela tešku odluku da odstrani obe dojke, nakon što je saznala da je nosilac BRCA1 gena raka i da ima 87% šansi da oboli od kancera dojke. Majka slavne glumice preminula je pre šest godina od tumora jajnika u 57. godini života.

Žene širom sveta bile su ganute jučerašnjim priznanjem glumice da se podvrgla preventivnoj dvostrukoj mastektomiji i okarakterisale njenu odluku kao herojsku.

Autor: B.B.
Foto: Internet

Viber

Izvor: Svet Plus


>