Sme�no

Ostalo

Pacijentima zabranjeno da vade zube zubaru

Kao što iz naslova može da se zaključi u nekim državama u svetu postoje neverovatni zakoni koji mogu svakoga da zasmeju do suza. Ovo je samo deo svetskih zakona koje morate primenjivati ukoliko se nađete u nekoj od ovih država.

Pacijentima zabranjeno da vade zube zubaru



U New Yorku je na snazi zakon po kome vučni konji ima pravo na 15 minuta odmora posle svaka dva sata rada!

U gradiću Yukon Okla u SAD-u pacijentima je zabranjeno vaditi zube zubaru!

Prema novom zakonu u indijskoj saveznoj državi Bihar, muškarci mogu biti osuđeni na tri godine zatvora ukoliko ih nadležni uhvate da piju alkohol bez pismene dozvole svojih žena.

U Leksingtonu, Kentaki, protivzakonito je nositi kornet od sladoleda u džepu.

Stripovi o Paji Patku su bili zabranjeni u Finskoj. Razlog zabrane je to sto Paja Patak ne nosi pantalone.

U Saudijskoj Arabiji ženama je zabranjeno da upravljaju automobilima, ali ne i avionima.

Žena u Saudijskoj Arabiji ne može se razvesti ukoliko joj muž ne skuva kafu.

Prema važećem zakonu u Iranu, jedna žena vredi kao pola muškarca čija je vrednost procenjena na oko 150 miliona riala ili 18750 dolara. Tradicionalno, krv muškarca je vredna kao 100 deva i 200 goveda, ili 1000 ovaca, ali vlasti su odlučile utvrditi cenu krvi koja se menja u  zavisnosti od  inflacije.

Prema običajnom pravu u krajnjim zapadnim područjima Nepala, poznatom kao chhaupadi, žene se za vreme menstruacije smatraju prljavima i te dane provode u štali s kravama. Za vreme menstruacije ne smeju ulaziti u kuću, ne dobijaju hranu koju jede ostatak porodice i ne mogu ulaziti u hramove niti prisustvovati hinduističkim verskim obredima.
 
U Kanadi je zakonom zabranjeno jesti glasačke liste u toku izbornog procesa. "Pojesti glasački listić, ne vratiti ga, uništiti na bilo koji način ili izvrljati, predstavlja ozbiljno kršenje kanadskog izbornog zakona",

Odluka suda kojom se dozvoljava jahanje konja u pijanom stanju zbunila je stanovnike Pensilvanije. Prema ovoj odluci, konj ne može da se smatra vozilom, tako da pijani jahači koji se, eventualno, sudare sa vozačem automobila koji je takođe "pod gasom", neće biti krivi.

U Denveru je kažnjivo maltletirati pacove.

Skupština rumunskog grada Barlada zabranila je stanovnicima da jedu semenke bundeve ili suncokreta izvan svojih kuća. Po čitavom gradu postavljeni su znakovi na kojima piše "Ne jedi semenke".

U kineskoj Narodnooslobodilačkoj vojsci koja ima 2,3 miliona pripadnika i najveća je u svetu zabranjeno je hronično hrkanje jer ometa druge vojnike u snu. Takođe su zabranjene napadne tetovaže, a na listi nedopuštenih osobina su mršavost i prekomerna debljina.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>