Svet

Region

Vera Vang na meti kineskih medija! (Foto)

Svetski poznata kreatorka venčanica Vera Vang izazvala je negativne reakcije kineskih medija nakon što je otkriven sadržaj njenog cenovnika.

Vera Vang na meti kineskih medija! (Foto)



Naime, kreatorka samo probu venčanica u svojoj prodavnici naplaćuje 375 eura, a čak i pored ove cifre buduće mlade u venčanici mogu ostati najviše 90 minuta.



Kako je Vera Vang dizajnirala neverovatne venčanice mnogim poznatim ličnostima kao što su Maraja Keri, Viktorija Bekam i Kim Kardašijan koja je nosila čak tri kreacije Vere Vang, bez obzira na sve ove optužbe njena prodavnica i dalje radi punom parom. Kada je 63-godišnja kreatorka otvorila svoju prodavnicu u samom srcu Šangaja, čija je površina iznosila 850 kvadratnih metara, buduće mlade pohitale su kako bi se udale u jednoj od venčanica upravo ove kreatorke.



Budući da se u Kini godišnje venča oko 10 miliona parova, i svaka mlada očajnički želi da se uda u haljini Vere Vang, venčanja su industrija vredna 8.5 milijardi, pa je očigledno da kreatorka godišnje ostvaruje neverovatno veliki profit.



Lokalna štampa duboko je osudila Veru Vang, posebno zbog toga što je ona prva generacija "kineskih Amerikanaca", a roditelji su joj rođeni upravo u Šangaju.

Vera je objasnila ove visoke cene rekavši da su te cifre neophodne kako bi se njene kreacije zaštitile od prljanja ili cepanja prilikom probe.

Autor: M.P.
Foto: Internet

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>