Region

Svet

Region

Josif Tatić (1946-2013): Srpsko glumište je ostalo bez posebnog čoveka

Glumac koji se proslavio ulogama u 70 filmova i televizijskih serija iznenada preminuo u snu, u 67. godini.

Josif Tatić (1946-2013): Srpsko glumište je ostalo bez posebnog čoveka



Njegove kolege imaju samo reči hvale za njega kao čoveka i glumca i svi se slažu da je bio poseban u svakom smislu.

Predrag Ejdus

"Za Taleta mogu da kažem da je bio izuzetno dobar čovek, sjajan umetnik, beskrajno duhovit i prijatan, čovek koji je uvek iznenađivao i okolinu i partnere svojim lucidnim rešenjima, bio je strastveni epikurejac, uživao u životu, neprevaziđeni prijatelj i drug od koga nikada nisam mogao da očekujem da će uraditi nešto loše, nepristojno ili neprikladno, imali smo ogromno poverenje jedan u drugoga i bili izuzetno vezani."

Nikola Simić

"Svaki odlazak kolege ostavlja iza sebe praznine. Tale je bio poseban kolorit. Veliki gubitak za srpsko glumište!"

Ivan Bekjarev

"Šokiran sam! Nas dvojica smo istoga dana položili prijemni, diplomirali, istoga dana smo primljeni u Jugoslovensko dramsko pozorište i ostali smo prijatelji do dana današnjeg. On je bio skroman i divan čovek koga su svi voleli."

Gorica Popović

"Jako mi je teško palo... Bio je izvanredan glumac, čovek i prijatelj. Nije se mnogo gurao, nije bio napadan. Bio je posebna boja u našem glumištu. Žao  mi je zbog tog gubitka, mislim da je ipak rano otišao."

Branislav Lečić

"Jutros sam čuo vest i u šoku sam. Pričam upravo Nini o našim druženjima. Tale je bio maskota JDP-a. Svi su ga voleli, bio je čovek koga biste uvek svuda rado vodili sa sobom."

Poslednjih godina Josif Tatić igrao je samo u svom matičnom pozorištu JDP, u drami „Hadersfild“, za koju je dobio brojne nagrade. Predstava je doživela više od 150 izvođenja, a po istoimenom komadu snimljen je i film. Bilo je predviđeno da glumi i u filmu „Tesna koža 5“, čije snimanje nije dočekao.

Autor: S.P.
Izvor: Kurir

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>