Region

Svet

Region

Preminuo je glumac Josif Tatić (13.04.1946. - 08.02.2013.)

Danas je u Beogradu, u 67. godini života, preminuo naš eminentni glumac Josif Tatić.

Preminuo je glumac Josif Tatić (13.04.1946. - 08.02.2013.)



Legendarni Tale je umro u snu, a nije poznato da li je bolovao od neke bolesti.

U njegove najpoznatije uloge spadaju uloge Slobodana Mihajlovića u predstavi „Šovinistička farsa“, Božidara Soldatovića „Jataganca“ u seriji „Bolji život“ i Tanasija Vitorovića u seriji „Grlom u jagode“.

Rođen je u glumačkoj porodici (njegovi roditelji Branko i Hristina su takođe bili glumci).

Iza sebe je ostavio suprugu i dve ćerke Jelisavetu i Hristinu.

Rođen je 13. aprila 1946. godine u Novom Sadu. Studirao je glumu na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu. Član je Jugoslovenskog dramskog pozorišta od 1968. godine. Igrao je i u drugim beogradskim pozorištima (SKC, Zvezdara teatar, Narodno pozorište) te u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu.

Značajnije uloge u pozorištu: Majkl („Spaseni“), Laura („Dundo Maroje“), Marko Urošević („Pučina“), Edgar („Kralj Lir“), Kuzman („Golubnjača“), Traskot („Lova“), Slobodan Mihajlović („Šovinistička farsa“), Trifun Isaković („Seobe“), Đorđe Džandar („Sveti Georgije ubiva aždahu“), Menelaj („Troil i Kresida“), Sava Mišić („Gospođa ministarka“), Knez („Paviljoni“), Otac („Hadersfild“), Kostiljov („Na dnu“). Od 1967. godine, kada debituje u filmu „Deca vojvode Šmita“, odigrao je preko 130 filmskih i televizijskih uloga.

Veliku popularnost stekao je igrajući u serijama „Grlom u jagode“ i „Bolji život“ a na filmu je igrao veće uloge u delima „Vuk sa Prokletija“, „Četiri dana do smrti“, „Specijalno vaspitanje“, „Tajvanska kanasta“, „Jagode u grlu“, „Dogodilo se na današnji dan“, „Poslednji krug u Monci“, „Ni na nebu ni na zemlji“, „Nož“ i „Profesionalac“.

Svet Plus upućuje iskreno saučešće porodici i prijateljima.

Autor: S.P.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>