Region

Svet

Prvi kuvar Srbije: Prva pobeda Marije Petronijević! (Foto)

Nova emisija počinje odlaskom svih kuvara u prodavnicu, gde će za tri minuta izabrati šest namirnica koje će im danas biti potrebne za kuvanje i koje moraju biti upotrebljene.

Prvi kuvar Srbije: Prva pobeda Marije Petronijević! (Foto)



Jučerašnji pobednici Suzana i Marko imaju mogućnost da od izabranih namirnica sprave svoje jelo, dok će svi ostali takmičari zameniti korpe i to kako žiri bude odredio. Pobednici mogu izabrati još jednog takmičara koji će praviti jelo od svojih namirnica, pa Suzana bira da to bude Mišel. Svi kuvari imaju još po minut u prodavnici i imaju mogućnost da izaberu po jedan začin koji će koristiti. Posle povratka iz prodavnice, kreću sa kuvanjem i za to imaju 30 minuta.

Aleksandra Bursać po Petrovom nagovoru pravi ćufte u pararajz sosu, Mišel rižoto, Romana pileće bečke šnicle, a Big Lale pastu. Suzana je rekla da je počela da se goji od kada učestvuje u Kuvarima i da mora da smrša, da bi bila u top formi do promocije svoje knjige. Petar je primetio da Cakana ima više namirnica od dozovljenih, pa ona danas ne učestvuje u trci za pobednika, ali će žiri probati njeno jelo. Isteklo je vreme predviđeno za kuvanje i žiri poziva kuvare na ocenjivanje.



Marko nije servirao svoje jelo, pa kao i Dinča, koji nije iskoristio sve namirnice, ne učestvuje u današnjem takmičenju. Ćufte koje je pravila Aleksandra su dobile pohvale žirija, kao i Anina testenina sa piletinom, kojoj je malo falilo sosa, kao i Bojanovoj pasti sa sirom i pavlakom. Petar je rekao da su Laletove testenine sa tunjevinom najbolje jelo koje je on do sada napravio. Suzanino jelo žiri nije ni probao, a za Anjine punjene paprike su rekli da su baš punjene i preslane. Marijin gulaš na palenti i Romanine bečke šnicle su zaslužile finale današnjeg dana, zajedno sa Nemanjinom odlično serviranom piletinom sa tikvicama i krompirom, pa će jedno od njih troje biti današnji pobednik.



Romana je pohvaljena za ponovo odlično prženo meso, a u finalu između Nemanje i Marije, Nemanja je imao tu čast da prvi čestita Mariji na današnjoj pobedi. Ovo je njena prva pobeda u serijalu i sutra će za to biti nagrađena.

Autor: B.B.
Izvor/Foto: Svet



Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>