Region

Svet

Prvi kuvar Srbije: Aleksandra Janković srećnim naočarima i biftekom do prve pobede

Četvrta nedelja Prvog kuvara Srbije počinje i novim zadatkom, a to je danas tatar biftek, kralj među jelima i poslastica među hladnim jelima, kako ga je nazvao Nenad Čanak. Žiri je skrenuo pažnju kuvarima da što sitnije iseku meso da bi se lakše odvojile žilice, zatim da biftek mora sadržati svih 14 sastojaka koji idu u njega i da vode računa o ljutini, da ne bude preljut.

Prvi kuvar Srbije: Aleksandra Janković srećnim naočarima i biftekom do prve pobede



Posle vremena provedenog u prodavnici, kuvari kreću na spremanje jela. Žiri pomaže kuvarima, a neki od njih se žale da svaki član žirija daje različite savete, pa ne znaju koga da slušaju. Petar je primetio da je izraženo preterivanje kod kuvara, bilo da seckaju meso, bilo da sole, dodaju začine ili žele da zaljute jelo.

Prvi Dinča donosi biftek žiriju da ga oceni, te primećuju da ima previše luka, nije razmazan puter na tost i da je nezačinjen. Aleksandra Bursać je stavila puter između dva nepečena tosta, takođe nezačinjeno, što je pravdala time da nikada nije probala tatar biftek da bi znala kakvog je ukusa. Mišel je napravio najveću grešku što je stavio puter na biftek, a Big Lale što je dodao začin koji preovladava biftekom, ali je pohvaljen za konzistenciju mesa. Bojana je ponovo pohvaljena za serviranja jela, ali je ovoga puta izostavila da stavi u biftek kečap, senf i žumance. Anin biftek je u sebi sadržao krupne komade luka i krastavaca, a takođe je bio neslan i nezačinjen.



Za razliku od Bojaninog koji je imao premalo senfa, Marijin biftek je imao previše, pa meso nije bilo crveno. Cakana je dobro dekorisala meso, ali je bilo suviše tečno i sa dodatnim začinon koji inače ne ide u biftek. Marko je rekao da nikada nije pravio biftek i da je na mnogo začina zaboravio, pa je žiriju saopštio da njegovo jelo probaju na sopstvenu odgovornost. Nemanja je kao i većina takmičara servirao neobrađen tost, uz to i pretvrd. Anjinom mesu su nedostajali neki začini, ali je i ona sama rekla da nikada nije probala tatar biftek.

Najbolji biftek danas je napravila Aleksandra Janković i dobila najveće pohvale za konzistenciju, dobru umešanost, začinjenost. Pobednica se zahvalila žiriju i napomenula da veruje da su u pobedi imale udela i naočare sa srcima, koje je nosila i da su srca upućena svim gledaocima TV Pink koji prate serijal.

Autor: B.B.
Izvor/Foto: Svet

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>