Region

Svet

Region

Dragana Dabović: Zbog Vojne akademije sam zavolela i pasulj

Iako je debitovala u seriji „Na terapiji“, Dragani Dabović je popularnost donela Šaša - kadetkinja iz serije „Vojna akademija“.

Dragana Dabović: Zbog Vojne akademije sam zavolela i pasulj



Mlada glumica je odmah bila osvojena neposrednošću i neiskvarenošću svoje junakinje, zbog koje je pobrala simpatije publike. Zbog nje je prvi put u ruke uzela pušku, zavolela vojnički pasulj i naučila šta znače disciplina i hijerarhija. Zbog nje je prvi put obukla i uniformu, u kojoj se, kaže, osećala odgovorno i moćno. Objasnila nam je to ovako:

 Kostim glumcu neretko određuje karakter, a uniforma je tu još jača. I to ne samo zbog njene simbolične forme, već i zbog mirisa, koji se tajno i trajno ušunjao u mene.

Šašine zgode i nezgode su zdušno praćene u Herceg Novom - Draganinom rodnom gradu. Glumica priznaje da pohvale pljušte kad god poseti Boku kotorsku.

"Crnogorci prate moj rad i veoma su ponosni na mene, što mi je, svakako, podstrek za dalje. Takva podrška je snažan vetar u leđa i potvrda da treba da guram još dalje i još bolje. Sa dozom lepe odgovornosti, koja mi neće dozvoliti da padnem ispod očekivanog" - objašnjava glumica.

A kako vreme odmiče, i Dragana, kaže, shvata da porodica njen uspeh prosto podrazumeva, jer znaju koliko se glumi daje. I sve im je, dodaje, važnije da se njihova miljenica u svakoj ulozi oseća dobro i udobno, u šta ona ne sumnja. Na to se nadovezuje logično „priznanje“ - da Dragana nikada nije imala dilemu pri izboru profesije. Sebi je odavno rekla: „Ili gluma ili ništa drugo!“. Ali, objašnjava:

"Gluma zato mene često preispituje. Pita me: „Jesam li ja za tebe?“. A ja još nijednom da joj odrično klimnem glavom, nego uvek potvrdno, i to svaki put sve jače... iako sam sve svesnija da je teško opstati u ovoj, za mene najlepšoj, profesiji. Ona nije trka na 100 metara, već veliki, dugački maraton, koji sam, verujem, u pravom trenutku počela da trčim".

Izvor: Novosti

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>