Region

Svet

Partibrejkersi oduševili Beogradjene (Video)

Legendarni rok sastav “Partibrejkers” dokazao je da je 30 godina malo vremena da se neke stvari zaborave. Koncertom koji će ući u anale rokenrola obeležili su tri decenije buntovništva u novobeogradskoj hali i pokazali da su kao dobre crne cipele – nikada ne izlaze iz mode.

Partibrejkersi oduševili Beogradjene (Video)



Ko god da je pomislio da su “Brejkersi” za staro gvožđe, debelo se prevario. Koncertom koji može da posluži kao primer, kako proslaviti jubilej benda, “zapalili” su Halu Sportova na Novom Beogradu.

Braća i sestre, kako je Cane publiku u svom stilu nazvao, popunili su sva mesta u hali, a karta više tražila se po svaku cenu, neki su čak i klečeći molili prolaznike za nju.
Svi hitovi bili su na meniju: “Put za Jug”, “Hilajdu godina”, “Zemljotres” i mnoge druge numere zagrejale su publiku za melodiju koju mlađa publika nikada nije uživo čula, a starija jedva da je se seća.

Pesmom “Prsten” koju su po zvaničnim infromacijama poslednji put odsvirali 1991. godine, nagradili su vernost obožavatelja koju su uzvratili zaglušujućim aplauzom.
- Neki od vas nisu bili ni rođeni kada je nastala ova stvar. Nismo je svirali dugo, valjda smo mislili da nije dovoljno dobra. Recite nam vi da li je ok – rekao je Cane i počeo sa pesmom”Mogla si da budeš moja”.

Ovim nastupom “Brejkersi” su postavili nove granice u muzici, a ko god  želi da sahrani rokenrol moraće da im izađe na crtu – oni imaju 30 godina iskustva u branjenju takvog zvuka.

Najkraći opis koncerta upravo je dao Cane rečima “Znojimo se, volimo se”.



Izvor: Blic

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>