Svet

Region

Džordž Kluni osvojio Zlatni globus (Video)

Holivudski glumac i režiser Džordž Kluni trijumfovao je na dodeli Zlatnih globusa u Los Andjelesu, osvojivši nagradu za najboljeg glumca u drami za film "The Descendants", koji je proglašen i za najbolji film u kategoriji drame.

Džordž Kluni osvojio Zlatni globus (Video)



Kluni u filmu Aleksandra Pejna igra oca koji se suočava sa smrću svoje žene. Francuski crno-beli film "Umetnik" dobio je tri nagrade - najbolja komedija/mjuzikl, najbolja muzika i najbolji glumac u komediji/mjuziklu, gde je nagradjen 39-godišnji Žan Dižarden.

Meril Strip proglašena je za najbolju glumicu u drami, za ulogu bivše britanske premijerke Margaret Tačer u filmu "Gvozdena ledi". To je sedmi Zlatni globus u karijeri američke glumice. Mišel Vilijams trijumfovala je u kategoriji najbolja glumica u komediji/mjuziklu, za ulogu Merilin Monro u filmu "My Week With Marilyn". Merilin Monro je isto priznanje dobila 1960, za film "Neki to vole vruće".



Nagrada za režiju pripala je Martinu Skorsezeu, za film "Hugo". Kristofer Plamer pobedio je u kategoriji epizodna muška uloga, za film "Beginners", dok je priznanje za najbolju žensku epizodu pripalo Oktaviji Spenser, za "Služavke". Pop zvezda Madona dobila je nagradu za najbolju originalnu pesmu, za numeru "Masterpiece" iz filma "W.E.", koji je i režirala. "Tintinove avanture" proglašene su za najbolji animirani film. Priznanje za scenario dobio je Vudi Alen, za film "Ponoć u Parizu", dok je za najbolji film snimljen van engleskog govornog područja nagradjen iranski film "Razvod: Nader i Simin", koji je dobio Zlatnog medveda na prošlogodišnjem festivalu u Berlinu.

Morgan Friman dobio je specijalnu nagradu Sesil B. Demil za izuzetan doprinos filmu. Svečana dodela nagrada udruženja stranih novinara akreditovanih u Holivudu održana je u Hotelu Beverli Hilton u Los Andjelesu, a domaćin je bio britanski komičar Riki Džervejz.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>