Region

Svet

Region

Stojan Stojčić: Izbrisao sam scenu u kojoj Šerbedžija miluje Cecino medjunožje

Stojan Stojčić, reditelj "Nečiste krvi“ otkriva da je iz filma uklonio deset sekundi u kojima se Ceca pojavljuje skroz gola. On je, kako kaže, zbog poštovanja prema publici odlučio da iseče deo erotske scene u kojoj Rade Šerbedžija strasno miluje Svetlanu Ražnatović na hrpi krompira.

Stojan Stojčić: Izbrisao sam scenu u kojoj Šerbedžija miluje Cecino medjunožje


 
"Bilo bi malo previše da je ostalo tako! U jednom momentu Šerbedžija je u svom umetničkom zanosu povukao Cecinu suknju više nego što treba i stavio ruku tamo gde ne treba. Zbog toga smo to isekli, a i nije bilo predviđeno po scenariju" - priča Stojčić prvi put od snimanja pomenutog ostvarenja, urađenog pre 20 godina.
 
Reditelj navodi da Željko Ražnatović nije imao ništa protiv „Nečiste krvi“, već protiv Koštane, koju tumači njegova supruga.
 
"Arkan nije zabranio film. On je samo tražio da se njegova žena izbaci iz filma jer mu se nije dopao. Rekao je da to nije po romanu! Bio je zaljubljen u Cecu. Njemu je smetalo sve što je na bilo koji način vezano za nju, tako smo mu smetali i Rade Šerbedžija i ja" - naglašava Stojčić.
 
"Ceca je veliki umetnik i profesionalac, želela je da upiše akademiju. Rade i ja smo bili počeli da je spremamo za prijemni ispit. Bila je jedinstvena. U jednom momentu nam se činilo da bi mogla odigrati i lik Sofke, možda sam pogrešio što to nisam uradio" - pita se reditelj posle dve decenije.
 
Reditelj „Nečiste krvi“ negira da je Nenad Milosavljević, frontmen Galije, bio u konkurenciji da radi muziku za film.

"Neša Galija nikad nije trebalo da komponuje muziku za „Nečistu krv“, jer on nije kompozitor, on je muzičar. Muziku je već uveliko radio Enio Morikone, a rezervni kandidati bili su Goran Bregović, Laza Ristovski i Vlatko Stefanovski. Pljuvati Morikonea, reditelja, Cecu i Šerbedžiju je potvrda kompleksa više vrednosti Neše Galije"- kaže Stojčić.
 
Stojan Stojčić otkriva da je u seriju „Tajna nečiste krvi“ ubacio Žarka Lauševića iz filma "Atoski vrtovi“, koji je takođe inspirisan junacima Bore Stankovića, ali i naknadno snimljeni lik patrijarha Dimitrija, koga tumači Petar Božović.
 
"U "Atoskim vrtovima“ Žarko igra ikonopisca. Delovi tog filma sada su u seriji koja je udvostručila gledanost televiziji Hepi."

Izvor: Kurir

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>