Region

Svet

Region

Žarko Laušević: Moja nesreća ostaje ista

Poznati glumac u telefonskom razgovoru poručio da ne oseća olakšanje i da će sa svojom mukom morati da živi ceo život

Žarko Laušević: Moja nesreća ostaje ista



 Sa ovim ću morati da živim ceo život. Nesreća je ostala ista i u mojoj duši i u duši porodica nastradalih - ovim rečima je Žarko Laušević, u telefonskom razgovoru sa svojim advokatom Vladanom Bojićem, prokomentarisao odluku o pomilovanju.

Bojić navodi da je poznati glumac bukvalno zanemeo kad ga je u sredu uveče, oko 19.30 časova, pozvao da mu saopšti odluku predsednika i dodaje da ne zna kada će Laušević doći u Srbiju.

Predsednik Srbije Boris Tadić potpisao je prekjuče Odluku o pomilovanju Žarka Lauševića, kojom se on oslobađa daljeg izdržavanja kazne zatvora.

"Komisija za pomilovanje predložila je predsedniku da se molba za pomilovanje uvaži i Laušević oslobodi daljeg izdržavanja kazne zatvora jer ranije nije osuđivan, od izvršenja dela je prošlo 18 godina, a na slobodi je duže vreme, tokom kojeg nije vršio krivična dela“, navodi se u saopštenju.

U saopštenju piše i da je Laušević ubio u samoodbrani.

„Na izdržavanju kazne je bio gotovo pet godina i tokom izdržavanja kazne u KPZ Požarevac - Zabela bio je dobrog vladanja. On je lošeg zdravstvenog stanja i prema njemu se svrha kažnjavanja može postići i blažom kaznom“, piše u saopštenju.

Žarko Laušević je više puta osuđivan zbog ubistva Dragora Pejovića (20) i Radovana Vučinića (19) i ranjavanja Andrije Kažića 31. jula 1993. u podgoričkom kaficu „Epl“. Dva puta je osuđen na četiri i po godine zatvora, a poslednjom presudom kažnjen je s 13 godina zatvora.

Izvor: Kurir

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>