Region

Svet

Milan Kalinić izgubio 75.000 evra zbog gramatike

Milan Kalinić jeste multitalentovan, ali izgleda da mu poznavanje maternjeg jezika nije jača strana! Naime, glumac i voditelj je u emisiji „Izađi na crtu“ pokazao svoje (ne)znanje srpskog jezika, tačnije – glasovnih promena.

Milan Kalinić izgubio 75.000 evra zbog gramatike



U okviru jedne od igara, učesnici su imali zadatak da na „Guglu“ upišu reč uz pridev „voćni“ i kome izađe više rezultata pretrage, taj odnosi pobedu. Tako je Milanov protivnik Nikola Kovačev dodao imenicu „sok“, dok je Kalinić napisao „napitci“. Budući da je to nepravilno, na „Guglu“ mu se pokazalo:

"Da li ste mislili: voćni napici".

Samim tim, Milan je izgubio igru, ali će imati priliku da do sledeće emisije obnovi znanje iz gramatike srpskog jezika kako više ne bi pravio ovakve greške. U želji da saznaju kako se Kaliniću potkrala ovakva greška, novinari su kontaktirali s njim, ali nije želeo da komentariše.

"Ne mogu da pričam u vezi sa emisijom" – rekao je Milan.

Verujemo da je Milan slučajno u brzini pogrešno otkucao reč, ali mu predlažemo da ipak uzme neku od gramatika srpskog jezika i pažljivo pročita odeljak o glasovnim promenama, naročito o gubljenju suglasnika!

Izvor: Alo

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>