Region

Svet

Muzički decembar u Domu omladine Beograda

Sa velikim zadovoljstvom u petak 9. decembra predstavljamo našoj publici jedan od naših najdugovečnijih rock sastava – Električni Orgazam – koji će konačno na velikom koncertu u Domu omladine Beograda promovisati svoj novi, izuzetno uspešni album „To što vidiš to i jeste“. Novo kreativno poglavlje u istoriji benda koja traje već preko 30 godina obeleženo je - osim po povratku originalnog člana, Ljube Đukića – i činjenicom da ova ploča predstavlja jednu od najprodavanijih u istoriji benda.

Muzički decembar u Domu omladine Beograda


 
U nastavku zapaženog serijala „Scena uživo“ u kome u saradnji sa vebsajtom Popboks već drugi put predstavljamo najveće nade nove srpske rok scene, završno poglavlje 10. decembra pripada tvrdoj struji – sastavima Threesome i Plastic Sunday, koji obnavljaju zdrav interes za bazični rokenrol.
 
Beogradski Jazz Festival se odvija i preko godine - u sklopu naših napora da ponudimo publici pun uvid u glavne tendencije u savremenom jazzu ekskluzivno dovodimo 14. decembra Marcin Wasileski Trio. Radi se o jednom od najboljih free jazz projekata koji trenutno rade, i jednom od najimpresivnijih novih evropskih jazz postava uopšte. Ovo je program u saradnji sa ambasadom Poljske.
 
Jedno od najvećih skrivenih iznenađenja jesenje sezone svakako je projekat Peđe Vraneševića “Nema zemlja”, slet opera koju je 1971 napisao sa Želimirom Žilnikom, i koja nije nikad izvedena u svom punom obimu. Na 40 godina od stvaranja, nekadašnji član Labaratorije zvuka, predstaviće nam osavremenjen projekat u svom današnjem obliku, sa jakim i jasnim porukama kao i u originalnoj verziji. Prava poslastica za ljubitelje domaće popularne kulture, ali I pznavaoce istorije naše konceptualne umetnosti.
 
Dugoočekivani beogradski koncert Eve Braun, napokon će se desiti 17. decembra u Sali Amerikana – povratnički “Playback” je album koji je podjednako oduševio publiku i kritiku, donevši jednoglasne ocene da ih je vredelo čekati sve ove godine. Radi se o još jednom biseru umetnički napravljene pop muzike, koji će se slušati i u narednim godinama.
 
Dugovečni beogradski blues bend Zona B stiže 23. decembra da promoviše svoj novi CD „Joker“ – još jedna svetkovina za brojni krug beogradskih bluesera, kojima je Dom omladine uvek bio druga kuća.
 
Konačno, Damir Imamović će 24. decembra sa ponosom predstaviti svoj upravo objavljeni album „Svrzina kuća“, još jedan umetnički podvig na putu kreiranja sveta „novog sevdaha“. Pravi veliki kulturni događaj regionalnog značaja, za kraj godine.

Dom Omladine Beograd

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>